. Tani

Punën e shkollës dhe ese të shkollës së mesme
Kërko për projektet shkollore

Utah

Popullsia e Utah është 1.750.00, dhe kapitale të mëdha është Salt Lake City. Industrive të rëndësishme janë elektronike, komisioni dhe turizmit. Peizazhit në Utah është kryesisht e thatë, i shkretë dhe të vogla. Megjithatë ka të shkaktojë binare PeopleSoft dhe kulturave të dallueshme. Përgjithësisht shteti është thyer dhe e thatë, dhe spektakolare peng sceneries natyrore. Kjo është një verë popullor dhe turistike dimrit destinacion. Utah emri është nga gjuha Ute jugore dhe do të thotë 'më i lartë lart'.

Histori

Gjuha amerikanët kanë jetuar un Utah për disa mijëra vjet, prova më e arkeologjike datat e banimit të tilla rreth 10.000 në 12.000 vjet më parë. Disa petroglyphs majtë dhe fotografi, të cilat ekzistojnë, të gjithë shtetin. Francisco de Vazquez Cornado mund të ketë kaluar në atë që tani është e jugut Utah në 1540, kur ai ishte duke kërkuar Cibola legjendar. Ardhësve Mormonit parë erdhi në Salt Lake Valley më 24 korrik, 1847

Universiteti i Utah

Universiteti i Utah është universiteti leeding në shtet. Ajo peng rreth 25.000 nxënës me 8% të studentëve ndërkombëtar. Universiteti është i vendosur brenda një udhëtim të shkurtër autobus ose tren për në qendër të qytetit Salt Lake qytetit, kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Utah dhe brenda 40 minutave të famshme botërore vendpushimet e skive. Utah ishte nikoqir i Lojërave Olimpike Dimërore 2002.

Karl Malone

Ky njeri është një prej njerëzve të famshëm Utah-së. Ai filloi të luajë basketboll në moshën 20 Charles u rrit në një qytet të vogël prej pak morethan 200 njerëz. Ai u lind në Summerfield, Luiziana. Karl Malone College luajtur topin në Louisiana Tech. Pas largimit nga Louisiana Tech Karl Mori shanset e tij me NBA dhe hyri në Draft 1985 NBA. Pas një karrierë të mirë, por jo e madhe basketboll kolegj, Karl kishte bërë më në fund atë të lartë dhe nuk ishte gati të lë në baltë. Karwar nick emrin "Postieri i Tha", ndërsa ai underplayed në Louisiana Tech Sepse ai gjithmonë jep.

Dënimi me vdekje

Utah shpejtësi të nënshkruar një total prej gjashtë vetë që nga viti 1976 Para 1976 A kanë 43 Ekzekutimi. Asnjë i burgosur në radhën e vdekjes peng u gjet i pafajshëm në Utah. 16 është mosha e drejta për dënimit me vdekje. Ata nuk kanë asnjë grua ose të miturve në rradhën e vdekjes. Metodë është injeksion. Fjalia është vendosur nga një juri.

Vlerësoni Utah


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë punën e shkollës është mbi të gjitha Utah apo në ndonjë mënyrë në lidhje me Utah.

Koment Utah

« | »