.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Çfarë është një H @ © k £ ®

Si të gjitha filloi

Njerëzit e parë të quajtur hakerat ishin disa njerëz në vitet '60, këto subjekte janë pastaj u përhap në mbarë botën,
Hakerat mësuar veten për të manipuluar rrjetit telefonik. Shumica hakerat ishin kryesisht të verbër dhe i vetëm, dhe ata donin të merrni kontakt me si-mendje njerëzve.
Gjithçka filloi me një djalë të verbër të 10 viteve që kënaqur veten duke thirrur në telefon. Ishte funniest gjë ai e dinte. Por ai nuk ishte i interesuar vetëm në telefonat. Ai gjithashtu kishte një mendje të shkëlqyer muzikore. Rastësisht, ai e kuptoi se në qoftë se ai doli një ton të caktuar kështu që ai mund të merrni në telefon për t'u lidhur me ndonjë numër tjetër ... Në këtë mënyrë, ai mësoi për të devijuar telefonat nga telefoni i tyre, pa pasur nevojë të paguajnë për të. Në këtë mënyrë ai erdhi në kontakt me njerëz të tjerë me të njëjtin interes në të gjitha vendet e mundshme në tokë. Ai u mësoi atyre të njëjtat gjëra që ai kishte ardhur në, dhe ajo u prodhua për herë të parë kutive që mund të gjenerojnë tonet e nevojshme për të kaluar telefonat. Këto janë quajtur Boxes Blue ose "Blue Boxes". Disa kompani madje filloi të prodhojë këto kuti, me mend ku ata fituar para në të!

Pastaj erdhi kompjuterin.

E pra në të 70 filluan kompjutera në shtëpi të merrni aq i vogël. Pastaj ndryshoi kuptim fjala hacker për të do të thotë diçka si "Një person pune, gjumi dhe jetojnë me kompjuterë." Ka pasur një numër të rinjsh në SHBA që kanë jetuar në këtë mënyrë. Gjuha folën kuptohet vetëm hakerat. Një njeri i zakonshëm do të mund të qëndrojë si një pikëpyetje. Këta të rinj do të thotë shumë në zhvillimin e kompjuterit. Sidomos në konceptin e Timesharing apo multitasking siç është quajtur gjithashtu. Kjo do të thotë se më shumë se një person mund përdorim të njëjtin kompjuterin në të njëjtën kohë.

Koncepti i hacker ndryshon kuptimin, përsëri.

Në fund të viteve '70 filluan të përdorin rrjetin e telefonit për të lidhur kompjuterët që mund të jenë në qytetin krejtësisht të ndryshme apo vend. Në lidhje me këtë filloi edhe për individë dhe biznese të bazave të të dhënave të hapura që një mund të telefononi me një të ashtuquajtur modem (modulator / demodulator) i cili është një 'mjet' që konverton sinjalet dixhitale nga kompjuteri në analog që mund të transmetohet nëpërmjet telefonit. Në këto baza të dhënash, ju mund të merrni informacion të të gjitha llojeve, të këmbimit të përvojave me të tjerët të interesuar në kompjuterë, etj Në këto baza të dhënash u rrit grupet e njerëzve që kishin se interesi më i madh për të përpiqen për të marrë në sistemet që nuk janë të lejuara për të hyrë me anë të një modem dhe një terminal. Këta njerëz ka filluar tani të quajtur hakerat, dhe ata e bëjnë sot.

Hacker tipik.

Hacker tipik është zakonisht:

• Mashkull
• 15-25 vjet
• Të mos dënohet më parë.
• Jashtëzakonisht inteligjente dhe kokëfortë.
• Ka vetëm kompjutera që interesi.
• A ka shkolla është shumë i thjeshtë dhe i mërzitshëm.

Shumica hakerat nuk është me vonesë drejtpërdrejt më shumë se vetëm ndërhyrja. Ata e bëjnë këtë vetëm për të fituar njohuri në lidhje me sisteme të ndryshme. Ajo është interesi i tyre më i madh, përvetësuar njohuri sa më shumë të jetë e mundur në lidhje me çdo gjë që ka të bëjë me kompjutera. Shpesh, ata mund të ulen deri atje për disa ditë për të marrë në një sistem.

Hacker modern.

"Hacker është një titull nderi. Vlen çdo gjë deri sa të ketë tjetër "quote Jorgen Nissen, një haker në New Technology 1990 nr49.

Një haker, në qoftë se ai e meriton titullin, është zakonisht një anëtar i një grupi me hakerat e tjera, brenda këtij grupi të angazhuar haker me mirëmbajtjen e pajisjeve, programimi gjë dhe përsosin disa programeve. Ata kanë takime me grupet e tjera e hacker ku ata rri jashtë dhe për të diskutuar disa nga secili. Thashetheme duke pretenduar se ata do të mbajnë mbi kopjimi software për secilin nga këto takime ndoshta nuk është plotësisht i rremë, por për shkak se ajo nuk është e paligjshme, atëherë sigurisht çështje është e jo si deri më sot, mos keqkuptoni mua tani, unë nuk do të thotë se ajo është jashtë datën kopje program pa diskutim nuk është aktuale.

Kompjuter tani kanë të gjitha një e papritur ka filluar një temë të re ku ka njerëz të rinj të cilët shpesh tejkalon mësuesit dhe pothuajse gjithmonë prindërit. Kjo i ka bërë shumë miteve qarkulloi në qarqet e hacker, p.sh., një lidhje me portier të ri i cili ndodh që të kalojë një bandë e ekspertëve të kompjuterit i cili nuk mund të trajtojë një probleme specifike kompjuterike, portier i cili është një çelës i ri hacker në disa kode, dhe problemi është zgjidhur. Kjo është zakonisht vetëm trillim, por një ons e së vërtetës, nuk ka ndoshta çdo gjë me të. Shumë hackers moonlights në kompani të ndryshme kompjuterike, disa kompjutera instalon sistem i dytë kompjuter përshtatet të përdoruesit dhe ka madje edhe ata që zgjidh problemet në telefon.

Kur masmedia sjell deri hacking subjekt përfshin pothuajse ekskluzivisht në njësitë ilegale. Hakerët që kanë hyrë në sistemin e një kompanie kompjuterike dhe sabotuan, ose depërtuar në çdo kompjuter bankë dhe mori para në atë një mënyrë ose në një tjetër. Por për të thirrur kjo thatë është e gabuar. Emri i duhur do të plasaritje, një hacker nuk duhet domosdoshmërisht të jetë një fishekzjarr por një fishekzjarr është pothuajse ekskluzivisht një haker. Një marrëveshje fishekzjarr në parim me çdo gjë nga thyer mbrojtjen kopje në aplikimet e lojrave me krimin e sofistikuar
dhe sabotim i pastër.

Nëse një hacker është thyer në një sistem kompjuterik, kjo nuk është e mjaftueshme për të shkaktuar huti, por më shumë për të provuar kompetencën e tyre para shokëve dhe veten e tij. Të programit virus kompjuterik është shumë e pazakontë. Kjo është kundër kodit hacker-së të nderit, dhe ai ishte i mirë që kam marrë në një grimë e një virus atje. Atëherë unë duhet të shpjegojë atë. Ju shpesh keni dëgjuar për virusin që e bën një rrëmujë, por çfarë është një virus?

Rate Çfarë është një H @ © k £ ®


Related schoolwork
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Çfarë është një H @ © k £ ® ose në ndonjë mënyrë në lidhje me Çfarë është një H @ © k £ ®.
  • Asnjë mesazh i lidhur

Koment Çfarë është një H @ © k £ ®

« | »