.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Përdhunim

"Njeriu arrestuar për përdhunimin e fëmijëve", "grua 22-vjeçare është përdhunuar" dhe "përdhunuar djalë 16-vjeçar në shkurre" janë vetëm disa nga qindra e titujve mund të vijnë të gjithë në gazeta në lidhje me përdhunimin. Përdhunimi është një krim që është bërë gjithnjë e më e zakonshme në Suedi në vitet e fundit. Më vjen keq. Unë nuk mund të llogarisë numrin e përfundimit, unë leafed përmes revistës dhe gjeti një artikull me disa vajza të varfra që janë viktima të këtij akti të tmerrshme, penale. Vajzat të pafajshëm, dhe nganjëherë djemtë, që ndodh të jetë në vendin e gabuar në kohë të gabuar. Në një kohë të shkurtër ndryshoi life.I tyre të gjithë kanë qenë gjithmonë të interesuar në këtë krim aktet nënligjore, dhe tani më në fund të marrë mundësi për të parë më nga afër në një krim dhe thoni mendimin tim. Çdo gjë që bëjmë, ne kemi bërë nga ndonjë arsye dhe qëllimin e kësaj pune është e qartë për mua për të mësuar ndonjë gjë. Unë dua të di se çfarë lloj të njerëzve të cilët përdhunim dhe pse. Unë dua të di se si të merrni ndihmë pasi u ekspozuar dhe kujt t'i drejtoheni. Unë dua të di se çfarë thotë ligji dhe çfarë dënimi do të jetë.

Çfarë është përdhunimi? Ligji thotë se përdhunimi është një akt, në të cilën një individ detyron tjetër për marrëdhënie seksuale apo marrëdhënie të tjera seksuale, duke përdorur dhunë ose kërcënime. Dënimi për përdhunim është burgim për dy deri në katër vjet. Për përdhunim janë të dënuar me burgim jo më pak se katër dhe jo më shumë se dhjetë vjet. Çfarë është ajo për një përdhunimi është serioze apo jo? Pas të gjitha, ligji thotë se ju duhet të marrë parasysh nëse dhuna ishte e rrezikshme ose nëse shkelësi ka shkaktuar ndonjë lëndim serioz ose sëmundje.
Pastaj unë pyes veten se çfarë akuza kategorinë e "plagosje të rëndë"? A është kjo vetëm një mavijosur dhe veneriane mëdha sëmundjet e listuara atje? Të gjitha vajzat që vuajnë nga depresioni, atëherë? Të gjitha vajzat që vuajnë nga ankthet dhe problemet e gjumit dhe madje edhe vetëvrasje në disa raste. Është dëmtimi i tyre nuk është mjaft e madhe? Si ndjeheni të sigurt me të vërtetë kur njeriu është i vetëdijshëm se shkelësi është kthyer më të lirshme në disa vjet mbrapa? Unë do të në çdo rast të jetojnë në frikë të vazhdueshme. Unë nuk e kishte guxuar për të shkuar diku vetëm dhe unë ndoshta kishte shikuar prapa mua të paktën njëzet herë që të jetë i sigurt se nuk ka dikush që më përndjekin. Jetojnë në atë kohë, ose duke pritur vetëm për vdekjen?

Kush është dhunuesi dhe pse ai kryen përdhunimin? Ka disa lloje të përdhunuesit dhe për këtë arsye edhe disa përgjigje në pyetjen se pse ata kryejnë këtë krim. Për këtë arsye ka ndarë grupet e përdhunime.
Përdhunimi Fuqia është përdhunimi më e zakonshme. Ky veprim është planifikuar zakonisht dhe përfshin kërcënime të dhunës, qoftë me fjalë apo me një armë. Shkelësi ka një nevojë të fortë për të dominuar dhe të kishin pushtet mbi një tjetër qenie njerëzore. Kryesi ka vetëbesim të dobët dhe një ndjenjë të fortë të paaftësisë. Ai shpesh është e vështirë për të dalluar mes asaj që është detyrimi dhe bindje, dhe për këtë arsye kjo nuk është e pazakontë që ai e mohon se ai i përfshirë dhunë seksuale nga ana e tij. Kryesi do të doja të besoj se viktima pëlqimin për marrëdhënie dhe se ajo ka gëzuar nga ajo.
Një tjetër variant i përdhunimit është zemërimi i përdhunimit e cila është zakonisht një impulshandlig paplanifikuar e karakterizuar nga dhuna e tepruar. Sulmi mund të jetë e papritur dhe papritur, dhe për shkak të kësaj, viktima është shpesh krejtësisht të papërgatitur dhe të pambrojtur. Në këtë kategori të zemërimit shoferit përdhunimit keqbërësit së. Pas kryesi sulmi di një lehtësim, por jo për shkak se ai ishte i kënaqur seksualisht, por sepse ai gjeti një prizë për zemërimin e tyre. Nuk është e pazakontë që marrëdhënia nuk është zbatuar sepse njeriu shpesh e kanë të vështirë marrjen e një mbledhje, e cila mund të shkaktohet te njeriu bëhet më shumë të frustruar dhe agresive dhe për këtë arsye duke e detyruar gruan të akteve të tjera seksuale të tilla si seksi oral ose masturbim për të.
Përdhunimi sadist është emri i fundit i një lloji të përdhunimit. Këtu shkelës kënaqësinë e të parit viktimës së tij vuajtje, ankth, frikë dhe pafuqisë. Ai dëshiron të poshtërojë, fyej dhe poshtërojë viktimat e tyre. Shpesh abuzimi ritual në të cilin viktima është lidhur me zinxhirë dhe mjete të ndryshme të përdorura gjatë dhunimit. Dhunimi mund të zgjasë për një kohë të gjatë dhe ndonjëherë mund të përfundojnë në vrasje. Dokumentet shpesh janë planifikuar me kujdes dhe jo si rezultat i shpërthime të papritura të zemërimit. Zakonisht viktimat janë të huaj, por ka një të përbashkët të veçantë karakteristike për shembull profesioni, mosha apo pamja. Prostituta apo gratë që fajtori i përket bjerë si Slutty shumë shpesh viktimat e përdhunuesit sadist.

I kishte për qëllim për të treguar se çfarë forme e përdhunimit të drejtë unë mendoj se është më e keqja, por për fat të keq unë nuk mund të bëj. Të gjithë janë njëlloj të tmerrshme sipas mendimit tim. Një përdhunimi është dhe do të mbetet gjithmonë një përdhunim. Një shtrëngim në marrëdhënie seksuale. Unë nuk mund të ketë fjalë të mjaftueshme për të përshkruar se sa keq ndihem në lidhje me njerëzit që janë viktima të këtij krimi të tmerrshëm. Disa prej tyre humb virgjërinë dhe nuk duan të kenë marrëdhënie seksuale. Prandaj, unë mendoj se është e rëndësishme që ata të marrin më shumë kohë dhe se të gjithë gjashtë do të jetë në kushtet e tyre.
Diçka që të gjithë do të kenë dëme për jetën. Një plagë në zemër dhe tru që për fat të keq kurrë nuk do shërohet. Për fat të keq, kështu që fshihen disa kujtime të zëvendësuar kurrë.

Një shumicë e dhunimeve të raportuara janë kryer nga autorë të cilët janë të njohur me viktimat. Në pothuajse një të tretën e rasteve shkelësi është viktimës bashkëshorti aktual ose i mëparshëm, partneri apo të dashurin. Ajo tregon një eksplorim si Krimit Këshilli Parandalimin (BRA) ka kryer.

Ka gjithashtu një numër të miteve rreth përdhunimit sot, sipas mendimit tim, janë fabrikime të pastra.

"Vishen Sfiduese, si funde të shkurtra dhe këmisha të ulët-prerë në rritje
përdhunojnë dëshirën e njeriut. "
"Vetëm një lloj të caktuar të grave do të jetë e ekspozuar."
"Ajo tha se jo, por do të thotë po."
"Ajo ishte e plotë dhe vetëm veten për të fajësuar."
"Ajo vetëm dëshiron hakmarrje dhe i përshtatet një djalë / burrë ajo ishte e zemëruar."

Unë nuk mendoj se kjo ka rëndësi se si gruaja e veshur ose në qoftë se ajo ka qenë e plotë, një votim në çdo rast një jo! Kjo nuk është e vërtetë se vetëm një lloj të caktuar të grave janë të ekspozuar, ajo për fat të keq mund të ndodhë për të gjithë! Ajo është, sipas mendimit tim, një perceptimi të gabuar se vetëm meshkujt përdhunojnë gratë ata janë tërhequr për të. Unë kam qenë në gazeta, televizion dhe internet e kanë parë dhe lexuar se të dy vajzat e vogla dhe gra të vjetra janë përdhunuar. Do të thotë njerëzit që ata kërkojnë për të? Kjo është e drejtë për ta? Unë kam kohë gjatë shtatëmbëdhjetë viteve të mia në të gjitha rastet nuk shihet në një grua e vjetër me "veshje provokative". Jo disa vajzë të varfër që meriton të humbasin pafajësinë e tij në këtë tmerrshme parë.
Kjo nuk është e drejtë të detyrojnë një person në diçka që nuk dëshiron, nëse ka të bëjë me marrëdhënie seksuale apo një tjetër. Përdhunime larg shpesh shpjegohet me faktin se njerëzit nuk mund të kontrollojë seksualitetin e tyre, apo se përdhunuesit janë të sëmurë mendorë. Secili prej këtyre miteve të çon në exonerating burrat dhe gratë fajin. Ajo nuk duhet të jetë vajzat që duhet të ndjehen fajtorë, por djemtë dhe burrat të cilët përdhunojnë. Përdhunimi është gjithmonë një krim dhe faji është vetëm autori i veprës, pavarësisht nga rrethanat.
Dhunimi nuk është diçka që ju dëshironi. Kjo është diçka që ju nuk duhet as dëshirë armikun e saj më të keq.

Pasi është përdhunuar duhet të jetë sa më shpejt që të jetë e mundur kontakti policia dhe spitalet. Pa marrë parasysh se kush jeni Vizita e parë që ata do të ndihmojnë edhe më shumë në këtë proces. Është gjithashtu e madhe për të marrë me dikë që ju besoni, atëherë ajo mund të ndjehen të vështirë për të menaxhuar të gjitha kontaktet me policinë dhe në spital më vete, pas një tendosje të tillë psikologjike.
Kjo është një avantazh i madh për të kërkuar këshilla mjekësore sa më shpejt të jetë e mundur pas sulmit, mundësisht brenda 72 orëve. Gjurmët e kryerësit mund të sigurohen më lehtë e më të shkurtër kohën që ka kaluar. Në spital, fotografuar dëmin dhe ata janë në kërkim për të spermës, gjak, pështymë dhe flokët.
Prekur të marrë kujdesin që i nevojitet dhe është shqyrtuar edhe për të parë nëse përdhunimi ka çuar në sëmundje veneriane ose shtatzanisë. Nëse ju dëshironi ju mund të takohen me një këshilltar.
Sondazhi është vullnetare, por në qoftë se ju bëni atë rrit shanset e identifikimin e autorit, nëse ai është i panjohur. Stafi i spitalit nuk janë të detyruar të njoftojnë një përdhunim kryer në një të rritur në polici. Vendimi për të njoftuar ju keni për të marrë veten.

Përdhunimi është një krim i tmerrshëm që duhet të dekurajohen dhe të ndaluar me të gjitha mjetet e mundshme. Pyetja e vetme është se si. Ka mendime se legalizuar prostitucionin do të zvogëlojë numrin e përdhunimeve. Në fakt, tani se prostitucioni nuk ekziston, dhe ajo nuk ka zgjidhur ndonjë problem. Unë besoj në vend se mënyra më e mirë për një përdhunues për t'u shëruar është t'i nënshtrohet trajtimit. Atje ai mund të mësojnë të respektojnë gratë dhe përballen me problemet e tyre. Për të ndëshkuar përdhunuesit zgjidh vetëm problemin përkohësisht kur kryesi është pas hekurave, por unë nuk e dekurajojnë atë dhe burra të tjerë, nga kryerja e përdhunim në të ardhmen. Rreziku është tepër i lartë se dënimi jep jetë hidhërim dhe dhunës. Për të ndëshkuar me burg për përdhunim nënkupton, sipas mendimit tim vetëm se shoqëria zhvlerësojë përdhunimin, por kjo nuk ka për fat të keq një shoqëri përdhunim pa.

Unë mendoj se unë mund të shoh një lidhje midis rolit të njeriut është sot dhe përdhunim. Përdhunuesit janë vetë viktima të rolit të burrit të saj. Një njeri ka shpresa se si të jetë dominues dhe i fortë. Në qoftë se një njeri është, atëherë nuk jetojnë deri në këto kërkesa, si mjedis dhe ai vetë e vë, unë mendoj se ekziston një rrezik i madh që një njeri me vetëbesim të ulët, konfuzion mendor ose një fëmijëri traumatike, atëherë ju duhet të gjejnë një mënyrë për të marrë atë nën kontroll dhe fuqi, kjo mund të jetë dhunimin apo sulmin.
Statistikat përdhunimet tregojnë se përdhunimi është rritur gjatë viteve 70, ka qenë një kohë kur lëvizja e grave ishte i fortë. Unë mendoj se kjo mund të jetë një shenjë që shumë njerëz mendonin se fuqia e tyre është ulur, e cila rezultoi në më shumë përdhunime. Do rolet e burrave të ndryshojë në mënyrë që njerëzit nuk duhet të jenë të ekspozuar ndaj këtyre pritjeve, unë besoj gjithashtu se numri i përdhunimeve do të reduktuar në mënyrë drastike. Unë besoj se një shoqëri të barabartë, ku gratë dhe burrat kanë të njëjtat të drejta dhe detyrime do të kontribuonte në numrin e meshkujve me mizogjinise do të ulet dhe në këtë mënyrë edhe përdhunime. Gjëja e rëndësishme është se perceptimi i përgjithshëm i rolit meshkuj dhe femra duhet të ndryshojë rrënjësisht. Parenting, mësimi, shkolla, kopshti, nënat dhe baballarët - të gjithë duhet fillimisht të jetë në dhënien e fëmijëve role të reja. Roli i njeriut në vend të roleve të meshkujve dhe femrave.

based on 4 ratings Përdhunimi, 2.0 out of 5 bazë të 4 ratings
Shkalla Përdhunimi


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë dhunim apo në asnjë mënyrë në lidhje me përdhunim.

Një përgjigje të "përdhunimit"

  1. Mary më 12 tetor, 2010 në 12:59 pm #

    Strukturuar shumë mirë dhe menduar artikullin. Ajo ka ndihmuar veten me punën time në lidhje me krimin në vitet e fundit në Suedi.

Komenti Përdhunimi

|