.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Përdhunim

Nuk është një pikturë e famshme nga Titian përshkruan një grua duke u përdhunuar. Pikturë është nga 1500, por incidenti ndodhi pas subjektit

509 f. Krishti. Ajo përfaqëson Lucretia shumë të bukur i cili ishte një fisnike romake dhe u martua me një kushëri i mbretit të fundit të Perandorisë Romake. Një natë kur burri Lucretia ishte larg, ajo ishte përdhunuar nga një nga bijtë e mbretit. Kur burri i saj u kthye ajo më tha se çfarë kishte ndodhur, por ajo nuk u besova, prandaj mori jetën e tij.

Dhunimi ka qenë gjithmonë kështu dhe ndoshta gjithmonë do të jetë. Dhe abuzimi është edhe më të mëdha dhe më të shpeshta. Gratë dhe burrat që bëhen viktima solle dinjitetin e tij dhe trupin e tij. Kjo sipas meje gjëja më e keqe që mund të ndodhë ndonjëherë për një njeri. Megjithatë, ajo është aq e paktë që kapur, edhe pse gjithnjë e më shumë merr guximin dhe raporte. Me këtë ese, unë dua të tregoj se ka diçka seriozisht e gabuar me sistemin e drejtësisë, kur 18.000 dhunime kryhet por vetëm 100-150 çon në një bindje. Pikëpamja e përdhunimit tani është gjithashtu shumë i njëanshëm. Kur një grua është e dehur dhe merr përdhunuar konsiderohet se ajo mund të fajësojnë veten. Kur njeriu është i dehur dhe përdhunon atë, ai nuk mund ta ndihmojë atë. Kjo i lejon dhunuesin të viktimës dhe viktimën ndaj dhunuesit.

Numri i përdhunimit njoftuar dhe të paparalajmëruar

Mesatarisht, 10 dhunime raportohen çdo ditë, ka rreth 3,600 çdo vit në Suedi. Numri i dhunimeve raportuar vlerësuar, megjithatë, nga Këshilli Kombëtar të jetë rreth 20 për qind e figurës aktuale. Duke supozuar se kjo ndodh rreth 45 përdhunime përditshme dhe sa më shumë që 18 000 çdo vit. Kjo është një shifër rrezikshmërisht të lartë. Për të gjitha këto dhunime, kjo është vetëm 100-150 shkelësit të cilët marrin një bindje. Ky numër ka qenë e qëndrueshme që nga viti 1975, edhe pse numri i ankesave është rritur në mënyrë dramatike.

Në vitin 2004, raportoi 2631 përdhunimin. Në vitin 2005, raportoi 3587 përdhunim dhe gjatë tre tremujorëve të parë të vitit 2006 është raportuar 3,974 përdhunime. Rritja është padyshim për shkak të më shumë njerëz guxojnë të raportojnë për shkak se nuk është aq tabu për të folur për përdhunim më. Rritja gjithashtu mund të reflektojë legjislacionin që lejoi krimet që më parë ishin të grupuar nën shfrytëzim seksual në ditët e sotme në vend klasifikuar si përdhunim. Por ajo mund të varet edhe është rritur numri i përdhunimeve.

Legjislacioni

Ligji i parë përcaktuar përdhunimin si një apo më shumë personave të detyruar për të bërë seks me një grua. Tani legjislacioni është ndryshuar në mënyrë që ajo vlen edhe kur viktima është njeri. Ajo nuk lëvizin rreth marrëdhënieve seksuale, por ajo është e mjaftueshme me një akt seksual të krahasueshme. Një shtesë e re në ligjin e përdhunimit është se viktima nuk ka të bëjë rezistencë fizike apo edhe të thonë se nuk ka. Ajo është e mjaftueshme që viktima nuk ka treguar ndonjë pëlqim që ajo të klasifikohet si përdhunim. Nëse p.sh. viktima është aq e prekur se ai / ajo nuk mund të them jo, nëse ai / ajo ka qenë duke pirë, duke marrë drogë ose janë droguar mënyrë klasifikuar atë si përdhunim.

Llojet e ndryshme të dhunimit

Në-së mediave ashtuquajturat sulme dhunimit overrepresented sepse këto janë më interesante për të lexuar në lidhje. Por, sipas statistikave, kjo është vetëm e kundërta.

32 përqind e të gjitha dhunimet janë kryer nga dikush viktima ka një lidhje të ngushtë, p.sh. aktual ose ish-partneri, bashkëshorti i viktimës apo të dashurin. Në këto raste, përdhunimi është pothuajse gjithmonë në banesë të përbashkët. Një e treta e këtyre grave raportojnë krimin brenda një dite, ndryshe nga mesatarja, ku vetëm një e pesta e raportuar. Pavarësisht nga kjo, ajo shpesh është e vështirë për të provuar se gruaja nuk donte dhe shumica e hetimeve janë të mbyllura.

Në shumë raste, kundërvajtësi është një njohje sipërfaqësore e gruas. Ky lloj i përdhunimit përbën rreth 27 për qind të të gjitha dhunimeve të raportuara. Në këto raste, viktimat shpesh janë të rinj, mesatarisht 22 vjeç dhe kryesi në mënyrë të konsiderueshme më të vjetër. 13 për qind e këtyre rasteve të raportuara të rezultojë në vendimet e prokurorisë.

Vetëm 20 përqind e të gjitha dhunimeve janë përdhunime. Përdhunimi zhvillohet kryesisht jashtë, dhe edhe këtu viktimat janë të rinj, mesatarisht 24 vjet. Ky grup raporton 73 përqind përdhunimit në polici. Por vetëm 5 për qind e këtyre rasteve janë ndjekur penalisht për shkak se autori i veprës nuk mund edhe të identifikohen.

Grupi i mbetur është "bashkëpunëtorë të tjerë të afërt" të tilla si kolegët e punës.

Pse nuk regjistrohem?

Për fat të keq, numri i përdhunimeve paraportuara midis të madh, sepse shumë prej tyre nuk besojnë se kanë qenë viktima të dhunimit "të vërtetë" dhe për këtë arsye nuk guxojnë të raportojnë. Dhunimi përshkruar në media e shpesh të dhunimeve dhe kjo mund të ndihmojë njerëzit nuk besojnë se dhunimi i tyre "të numëruara". Shumë janë të frikësuar për të raportuar për shkak të kërcënimit dhe se ata nuk mund të shqetësuar për të shkuar nëpërmjet një hetimi të gjatë dhe të zellshëm. Disa prej viktimave kanë raportuar të kaluar kriminale, që nuk ka qenë i akuzuar në mënyrë, pra, besoj se e njëjta gjë do të ndodhë përsëri dhe se për këtë arsye nuk do të bëjë ndonjë të mirë për të raportuar. As nuk është e di ndokush se ku të drejtohen, dhe se nuk ka mbështetje dhe ndihmë në dispozicion.

Përdhunim Gang

Përdhunimi grup është gjithashtu gjithnjë e më e zakonshme. Përdhunimi Gang është kur dy ose më shumë kryesit detyruar të ketë marrëdhënie seksuale me një burrë tjetër. Në 22 për qind të të gjithë përdhunimin raportuar në grup ka qenë rreth 3 ose më shumë autorët, në pjesën tjetër të rasteve, ata kanë qenë dy. 80 për qind e këtyre dhunimeve të marrë vend brenda dhe 20 për qind jashtë. 11 për qind e viktimave ishin 14 vjeç ose më të rinj kur ka ndodhur përdhunimi. Gati 30 për qind e autorëve të krimit ishin të rinj kur ata kryen këtë krim, 15-20 vjet. Ajo është gjithashtu e zakonshme për këto përdhunuesit kanë kryer krime të tjera. 46 për qind janë kapur 3 ose më shumë krime.

Përdhunues

Kjo është më e zakonshme se kushdo që dhunon një njeri dhe viktima e tij është një grua. Por ka sigurisht një përdhunuesit disa femra që kanë meshkujt përdhunojnë. Ka edhe njerëz që kanë dhunuar burra dhe gra të tjerë të cilët kanë dhunuar gratë e tjera.

Këtu janë disa statistika mbi autorë të cilët kanë kryer përdhunime në Suedi:

43.5 përqind ishin suedezët etnikë (dy prindër suedezë, i lindur dhe i regjistruar në Suedi)

32 për qind ishin emigrantë (të lindur jashtë vendit, por të regjistruara në Suedi)

14.5 përqind kishin sfond emigrimi (i lindur dhe i regjistruar në Suedi, por me një ose dy prindër të huaj të lindur)

10 për qind ishin të huaj (jo të regjistruar në Suedi)

Dënimet

Dhunimi i dënuar nën Kapitullin 6. 1 § 1 i Kodit Penal me burgim për të paktën dy dhe deri në gjashtë vjet; për përdhunim të rëndë, afatgjatë me burgim. Nëse vepra është në lidhje me dhunën ose me natyrën e kërcënimit dhe të rrethanave në përgjithësi konsiderohet më pak serioze, të ndëshkohen në përputhje me kapitullin 6. 1 § 2. Kodi Penal me burgim jo më shumë se katër vjet.

Për përdhunim janë dënuar në bazë të Kapitullit Kodit Penal 6. 1 § 3 cope. burgim për të paktën katër dhe deri në dhjetë vjet. Në vlerësimin nëse një përdhunimi është i përafërt duhet të konsiderohen sidomos nëse dhuna ishte e rrezikshme, ose nëse personi që ka kryer aktin shkaktuar lëndime të rënda ose sëmundje serioze ose, në lidhje me qasjen dhe mosha e viktimës ose ndryshe, të ekspozuara mizoritë të veçantë ose brutalitetin.

Përdhunimi në SHBA

Në SHBA, shumica e shteteve në bazë legjislacioni i tyre në gjuhën angleze i ashtuquajturi "ligj i zakonshëm". Ajo është e bazuar në precedent historik apo vendimet e mëparshme të gjykatave. Për shkak të kësaj, përdhunimi është përcaktuar në të njëjtën mënyrë siç ishte në Suedi në 1960-së. Kjo do të thotë që një ose më shumë dhunë mashkull detyron një grua për marrëdhënie seksuale. Ligjet e shkruara edhe kriminalizojnë lloje të tjera të abuzimit, e cila është quajtur si përdhunimin. Kjo është e barabartë për shfrytëzim seksual se ne në Suedi kanë ndryshuar për përdhunim.

based on 8 ratings Përdhunimi, 4.3 out of 5 bazë të 8 ratings
Shkalla Përdhunimi


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë dhunim apo në asnjë mënyrë në lidhje me përdhunim.

Komenti Përdhunimi

|