.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Kujdesi në fund të jetës

Ebba është në një situatë të vështirë, dhe për këtë arsye është e rëndësishme që ajo të marrë ndihmën që ajo ka nevojë, por edhe se ajo merr të përjetojnë gjëra që ajo ka përjetuar më parë, e cila është e mirë për të, si fizikisht dhe shoqërore.

Situata Ebba-së tani është shumë e keqe, ajo ka një sëmundje që ajo vetë nuk mund të trajtojë e bërë atë shumë të nevojshme për të Ebba do të bëjë më të mirë në fund të jetës.

Si Ebba ka pasur diabet për 15 vjet, kështu që është arsyeja që ajo mori emboli. Emboli është një mpiksje gjaku që shkëputet nga muri anijes dhe ndjek rrjedhën e gjakut. Kur arteriet bëhet tapë tepër i ngushtë mbërthyer dhe pastaj papritmas mbyllet off rrjedhjen e gjakut plotësisht. Këto mpiksje zakonisht serioze. Clots gjakut prandaj një dhimbje të forta, por çrregullime të tjera të tilla si goditje.

Fizike dhe psikologjike

Truri Ebba-së nuk është në gjendje të koordinojë të gjitha funksionet e trupit, dhe kjo është kur fillon dödprocessen biologjike në. Gjakut kontrollohet nga pjesët e jashtme të trupit të përfshirë trurit që janë të ndjeshëm ndaj mungesës së oksigjenit. Qarkullimi i gjakut bëhet më keq, si në situatë Ebbas kur ajo kishte probleme me gulçim dhe fryrë këmbët, madje edhe djersë, e cila është duke treguar shenja të heqjes së oksigjenit. Prandaj, ajo ka nevojë për më shumë oksigjen për të lehtësuar frymëmarrjen, por edhe për shkak se ajo ka një efekt qetësues. Ebba gjithashtu shumë e dhimbshme kur të marrë në të dhe plagë të reja në thembra është zbuluar, këmbët e saj janë të fryrë, dhe arsyeja që ajo kishte këmbët fryrë mund të jetë se lëngu limfatike nuk rrjedh përsëri në gjak. Ajo rezulton se ajo nuk do të bëhet më mirë për qarkullimin më të varfër bëhet plagët më keq. Prandaj Ebba merrni mjaft e lehtësim dhimbje. (Morphine, mund të jetë një shembull i asaj që unë e kishte dhënë atë, ose duke i dhënë ndihmë të saj fizike. Duke marrë Ebba, ajo ka shumë dhimbje, dhe madje edhe plagët e reja në thembra është duke u përkeqësuar. Ajo që unë mund të bëni është të japin dhimbje e saj më shumë, e lloj droge. kam pasur dhe ndryshuar pika presion për ndryshe, ai shkon shumë shpejt për një plagë të bëhet shumë i madh, prandaj kam për të rritur presionin. Ebba gjithashtu shumë e vështirë për të marrë frymë, diçka që e kishte ndihmuar të është në qoftë se ju jepni oksigjen e saj për të lehtësuar frymëmarrjen, ajo gjithashtu tregon se ka një efekt qetësues. Ebba nuk ka oreks, ajo është zakonisht etje dhe vetëm duan për të pirë gjatë gjithë kohës. Por ajo duhet të marrë në të ushqyerit / ushqimi sepse unë kam provuar për të folur me të, e kishte pyetur atë që ajo e pëlqen për ushqim dhe atë që ajo nuk i pëlqen është ättligt, ose ndonjë pije ajo nuk i pëlqen., ajo e kishte lehtësuar gjërat në mënyrë të konsiderueshme më të mirë për shkak se ju të ndjeheni më mirë vetëm për të marrë veten disa ushqim. pastaj atë zakonisht ajo zakonisht të jetë mjaft e thatë në gojë, ajo është e dobët dhe nuk mund të arrijnë të të kujdeset për veten, një gjë që ka ndihmuar shumë është se unë do të ndihmojë e saj me që mbi dhëmbët tuaj dhe laje fytyrën, kështu që ajo ndihet e freskët, por edhe për dush shpesh. Për shkak se ajo djersitje aq zakonisht merr rrobat e saj dhe bedding lagësht, unë kam ndihmuar e saj për të ndryshuar rrobat shpesh, në mënyrë që ajo ndihet dy të sigurt dhe të freskëta. I kishte krehur edhe flokët e saj dhe krem ​​marinuar në trupin e saj. Pastaj unë kam ulur pranë saj dhe bisedoi asaj qetësi dhe të bukur. Kishte dëgjuar për të dhe u përpoqën për të dhënë shpresa të saj të mëdha dhe shpresën, pasi ajo nuk ishte shumë kohë më parë ajo u bë e ve dhe të ketë ndoshta një pikëllim të madh pas vdekjes së burrit të saj, së bashku me ankth në lidhje me vdekjen dhe se ajo nuk mund të trajtojë diçka veten më gjatë ndjehen inferiore. Prandaj, unë kam bërë gjithçka për të që të jetë më i fortë dhe se ajo duhet të ndjehen të denjë si një person. Është e rëndësishme edhe për Ebba është se ju nuk e lënë të qetë, që është zakonisht aty në e saj dhe mbështetjen e saj, duke krijuar besimin me njëri-tjetrin. Gjëja kryesore që unë le të saj për të treguar ndjenjat e saj, ku unë do të jetë deri në dorë.

Se ajo ndihet e sëmurë, mund të varet nga disa gjëra të tilla si droga, ilaçe dhe madje edhe ankthi, por në të njëjtën kohë ata të ndihmojë të saj për të zvogëluar ethet e saj. Unë nuk e kishte dhënë vetëm ilaçet e saj për ethet e saj që të reduktohet, por edhe pije dhe ushqime që janë të mira për të ngrënë ose pirë, kur ju keni një ethe.

Ne kemi lëvizur Ebba nga kurative të kujdesit paliativ, qëllimet pleqsh për të dhënë asaj një cilësi të dinjitetshme e jetës në fund të jetës.

U ndjeva i fortë për Evans (2003) model. Analiza jep të rritet në tre tema:

Feel vuajtje: që Ebba duhet të mbajë dinjitetin e tij personal, për të treguar respektin e saj, mos të ndjehen dhembshuri dhe për të marrë informacion të qartë, të forcuar vetë-vlerësimin e saj.

Feel frikën: p.sh. Frika e dhimbje, ju mund të jepni një ilaç qetësues saj. Frika e humbjes pavarësinë e tyre, ajo duhet të mendojnë se ajo ka aftësinë për të menduar dhe të vendosë për veten tuaj dhe frika e shtrimit në spital, nevoja për të qenë me të pothuajse gjithmonë të mos ndihen të vetmuar, të lejojnë një cilësi të mirë të jetës.

Feel trygget dhe mirëqenien: ajo ka nevojë për një marrëdhënie të fortë pleqsh dhe besimin për Ebba ndjehen të sigurt dhe mirëqenien.

Për të marrë një rezultat të mirë, ne duhet të kemi njohuri dhe përvojë të asaj që do të thotë kujdesit paliativ dhe një nga detyrat më të rëndësishme Infermiere është për të lehtësuar vuajtjet dhe për të ruajtur shpresën Ebba në atë që i jep një shans për të jetuar me dinjitet në fund jeta e saj.

Shoqërore:

Diçka që është e rëndësishme për Ebba tani që ajo është në fund të fazës së jetës, kështu që unë mendoj se mjedisi përreth saj është mjaft e rëndësishme. Ne kemi bërë dhomën e saj të bukur, ku ajo ndjehet e rehatshme, si piktura var dhe objekte që ndjell kujtimet e të njohurit, ne kishim vërshuan edhe dhomë me lule dhe mbushur gjëra të rëndësishme janë e vetme e saj. Është gjithashtu e rëndësishme që të mos lënë Ebba vetëm, por të jetë atje për të shpesh, tregojnë dinjitet dhe respekt saj.

Në momentin e vdekjes

Tani Ebba aq i sëmurë që ajo ka shumë pak kohë mbetur për të jetuar, karakteristika e saj janë shumë më keq, truri i saj nuk është në gjendje të koordinojë të gjitha funksionet e trupit. Ajo është e zbehtë dhe kanë probleme duke folur dhe sytë e saj të fillojnë të shkojnë jashtë, membranat e saj mucous bëhet e thatë dhe Ebba është shumë e vështirë të përtypë, por dëgjimi i saj është në veprim, kur kam folur me të kështu që unë mbajtur dorën e saj, atëherë ajo tregon një Shenjat që ajo dëgjon mua. Gjëja më e rëndësishme për Ebba tani është se unë të tregojë vlerën e saj dhe respektimin e plotë. Ajo ka nevojë për shumë dashuri dhe mbështetje, të cilën ajo e di se nuk ka dikush që kujdeset për të, sepse ajo asnjëherë nuk e kanë vizituar fëmijët e tyre ose personave në varësi të tjera.

Kujdesi pas vdekjes

Mjeku vëren vdekjen, nuk ka impuls apo frymë, nuk ka reflekset, temperaturën e trupit ulur, sytë janë me re, ashpërsi mortis. I vishen e saj në një fustan të bardhë që ishte preferuar e saj, një jastëk të vendosur nën kokë dhe pastaj të vënë një fletë mbi krahët e saj Ebbas vendosur përgjatë trupit dhe sytë të mbyllura. Ne ndezur një qiri dhe lule edhe vënë dhe një Bibël në tryezë. Në një kyçin e këmbës, Unë bashkangjitni një etiketë me informacion në lidhje me identitetin e saj. Të gjitha gjërat e vlefshme e saj kam vënë në një zarf të mbyllur me fëmijët e saj.

Shqetësim në lidhje me familjen

Gjatë gjithë Ebbas herë të fundit unë kam pasur kontakte me fëmijët e saj dhe informoi se Ebba ka një kohë të shkurtër për të jetuar, por me sa duket ata nuk e kanë shqetësuar atë që ata kurrë nuk kishte qenë në një vizitë. Por unë gjithashtu kanë pasur kontakte me mik Ebba-së që kanë gjetur atë në katin sallë, e cila ishte shumë e rëndësishme për të dhe e di. Kur kam kontaktuar fëmijët dhe informoi se Ebba së shpejti do të kalojnë kështu që kam ofruar një vend ku ata mund të kalojnë ditët e fundit me Ebba, në mënyrë që ata marrin një i jap një valë të mirë. Unë do të të ndihmojë familjet duke dëgjuar dhe duke iu përgjigjur ndjenjave të tyre rreth vdekjes.

based on 15 ratings Kujdesi në fund të jetës, 3.7 nga 5 në bazë të 15 ratings
Kujdes shkalla në fund të jetës


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me kujdesin në fund të jetës ose kur është në asnjë mënyrë në lidhje me kujdes në fund të jetës.

Koment për Kujdesin në fund të jetës

« | »