.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Motor benzine Liquid-ftohur motor katër-stroke me carburetor

Otto përfaqëson emrin e projektuesi, një motor Otto është një motor me Pistons duke shkuar lart e poshtë të dyja benzinë ​​apo naftë. Ka lloje të tjera të motors shembull. Wankel piston rrotullues, motor Stirling me djegie të jashtme, turbinë me gaz, djegje të brendshme.
Si motor punon. Benzinë ​​tërhequr duke përdorur pompë benzine drejtuar nga shufër me gumga deri benzinë ​​me carburetor. Benzinë ​​vjen e para të noton shtëpi në carburetor. Ku noton në dispozicion që përcakton nëse për të hyrë më shumë benzinë ​​në carburetor.

Noton gjithandej në karburant dhe për të përshtatur valvula noton në mënyrë që ajo vjen në vetëm sasi të drejtën e karburantit që lejon karburantit për të mbajtur një nivel konstant. Pastaj, karburantit me diffuser futur në gyp ajrit. Bëj sërish shpatull / shpërndan karburant në grimcat gjobë, karburantit është gasified. Kon e përzier lëndë djegëse dhe ajër. Raporti më i zakonshëm përzierjen është 15: 1, që do të thotë se ai merr 15 kg ajër për djegia e 1 kg karburant. Gjatë fillon të ftohtë dhe accelerations, nuk është shpesh një përzierje më e pasur, pra e ka% më të madh të karburantit në përzierje. Ajrit, ju doni të ftohtë si të jetë e mundur. Sepse atëherë ajo mund të zgjerohet më shumë kur përzierje karburantit është ndezur brenda motorrit dhe lejon që të marrë një presion më të lartë brenda motorit. Pra, në disa carburetors janë ujë pije freskuese e kaluara gazifikuesi dhe fitilin e ajrit në të. Mund të shihni që ajo thotë se intercooler në disa makina, që do të thotë se ajo ka një sistem të veçantë për ftohje ajrit të motorit.

Pastaj të vazhdojë përzierje e karburantit në cilindra. Përzierje e karburantit hyn në cilindër nëpërmjet gji valve / valvulave ndërsa pistoni shkon poshtë. Kur pistoni shkon poshtë, një presion negativ në cilindër që do të thotë se karburantit është thithur në. Kjo quhet goditje induksion (norma konsum).

Linja tjetër është quajtur pash compression. Tani të gjitha valvulat mbyllur. Pistoni lëviz lart dhe fasha përzierje e karburantit në rreth 1/10 e volumit të saj të mëparshëm. Një motor a raporti i ngjeshjes 10: 1 thotë se përzierja e karburantit e ngjeshur në 1/10 e volumit fillestar.

Bar i tretë i quajtur normën e punës apo shkallën e zgjerimit. Edhe tani, të gjitha valvulat janë të mbyllura. Në fillim të kësaj norme, krye pistoni dhe tani ndez karburantit ngjeshur nga shkëndijë nga kandele. Pastaj të zgjeruar / shpërthimet karburant dhe temperatura ngrihet në 2000- 2500 ° C. Dhe presioni rrit në rreth 30-40 bar. Presioni shtyn pistonin poshtë cilindër dhe motor ka impulsin e punës që i jep fuqinë e motorit. Piston është shtyrë në rënie dhe bën rrotullohet bosht me gunga. Fuqia bosht me gunga çon në volant cila çon në transmetimit të energjisë e cila nga ana drejton rrotat e automjetit. Volant ka për të marrë një rrjedhje të qëndrueshme të pushtetit. Që rritet bosht me gunga dhe ul shpejtësinë e rrotullimit kur cilindra të ndryshme "dhëmbët" duhet të ketë të volant cili barazon rrjedhjen e energjisë pabarabartë nga tjerrje në çdo kohë kur motori është i rrjedhshëm. Dyqane volant energjisë. Ritmi është natyrisht shumë më shpejt se të rreh e tjera, duke rezultuar në rrjedhën e pabarabartë të pushtetit në bosht me gunga. Kështu motorë dje qetë dhe e duhur, aq më shumë cilindra ata kanë. Nëse do të kishte asnjë volant do të merrni një tharë herë të automjetit. Makinat që nuk revving sa më shumë që të motorëve me naftë duhet të keni një volant rëndë që të ketë një kohë të qetë. Motorë me disa cilindra të ketë gjithashtu një volant më të rënda. Në të kundërt, një biçikletë me motor, një volant peshë e lehtë, por në vend më shumë xhiro për të marrë një udhëtim të qetë.
Bar i katërt dhe i fundit i quajtur prizë apo shkarkimit nga goditjet. Tani valvul prizë / valvulave të hapur / i hapur. Pistoni lëviz lart dhe shtypni jashtë gazrat e nxehtë. Kur pistoni është në krye të kësaj norme është katër goditje e plotësuar dhe tani ajo është në lidhje me të paturit e një goditje. Të katër goditje janë të njohur së bashku si një proces, dhe pastaj vishet bosht me gunga dy rradhë. Nga katër goditje, vetëm tre ritëm që jep fuqi bare të tjera kanë konsumuar pushtet. Sigurimi vishet motorike varet nga volant si në hapin e një, dy dhe katër hequr dorë energjisë së ruajtur
Ndryshe tvåtktsmotorn që punon si kjo.

Kur motori fasha përzierje e karburantit në një motor me dy goditje thithur ndërsa përzierje e re të karburantit në crankcase (nën piston) ku ka ndodhur një presion negativ kur pistoni u ngjit. Përzierje e karburantit duhet të jetë përzier me vaj për lyerjen e motorit (kushineta). Në një motor me katër kohësh është përzierje karburantit deri lart pistonit dhe cila lubrifikon sesa vaji i paster gjithmonë, është në crankcase ulët. Ky vaj nuk mund të jetë diku tjetër, jo më lart pistonit. Në të njëjtën ritëm ndezë përzierje karburantit dhe pistoni i shtyrë poshtë nga presioni.

Si karburantit dy-presion përzierje e mësipërme pistoni shkuar poshtë. Në të njëjtën kohë shtyrë shter jashtë, kjo e bën të pamundur për të parandaluar ndonjë përzierje e karburantit furnizuar me sos jashtë. Kjo rezulton në kosto më të larta operative dhe më shkatërruese për mjedisin. Vini re se motori dy-stroke nuk ka valvulave.

Por tani duke pretenduar Jaguar që ata kanë ndërtuar një motor të dy-stroke me teknologji me katër valvula, ata gjithashtu pohojnë se ky motor do të ishte e pastër se një katër-stroke. Kjo tingëllon e pabesueshme, por me sa duket do të jetë e vërtetë.

Sistemi i ftohjes

Sistemi më i zakonshëm ftohës është tani ftohje me ujë, por ka disa makina me ftohje të ajrit. Përafërsisht 1/3 e energjisë së karburantit është hequr për ftohje motor.

Një sistem ftohje përbëhet nga ftohje kanale brenda motorit ku qarkullon uji (kjo është e njohur edhe si xhaketë ftohës) dhe një pije freskuese që ulet përballë ventilatorit ftohës që është ose rrip ose elektrike. Tifoz elektrike është kthyer më kur është e nevojshme (makina moderne). Ftohës në sistemin ftohes përbëhet nga ujë të përzier me gliko. Në verë ngre pikën glycol e vlimit të ujit dhe parandalon sistemit ftohës korrozionit. Në dimër i njëjtë me verë, por gjithashtu parandalon ujit nga ngrirjes.

Pije freskuese aktual përbëhet nga shumë shumë të tubave të vogla banesë. Rreth këtyre tubave ulet fins Spaced ngushtë që kryen ngrohjes dhe të përhapur atë mbi një zonë më të madhe në mënyrë që procesi i ftohjes më efikas.

Në ditët e sotme, pothuajse të gjitha sistemet e ftohjes e presionit pozitiv. Kjo është e kontrolluar nga cap radiator që dyshe si mbushje dhe të mbuluar të inspektimit. Cap radiator është zakonisht dy mbi dhe nën-presion valvul. Me anë të valvulave presion i tepërt, presion në sistemin e ftohjes të rritet në mes të 20 dhe 100 kPa (0,2-1,0 bar) në varësi të radiator kopertinën për të përdorur. Presioni hapjes është treguar nga një kod në cap radiator. Presion i tepërt do të thotë që ju mund të ngritur pikën e vlimit e ftohës në 110 ° C, nëse valvula lehtësim presion ka një shtypje e hapjes së 30 kPa. Kjo lejon një të ketë një temperaturë më të lartë e hapjes së termostat, i cili siguron temperaturë më të lartë operativ të motorit. Rezultati është: veshin motor i ftohtë është reduktuar, ftohjes rritjet efekt dhe ngrohës kabina është përmirësuar. Prandaj, shpesh ndryshon termostat në makina të vjetra në mes të dimrit dhe verës, për motor të shpejt të ngrohtë deri dhe për të marrë të ngrohjes të mirë në kabinën në dimër.

Për të shtuar është se temperatura motor jo-fitimprurëse është 112 ° C. Por në një makinë normale është ftohës i mes 80-90 ° C kur motori është i ngrohtë.

Cap radiator është zakonisht e pajisur edhe me një valvul presioni që lejon ajrin kur ftohës fitilin. Kjo parandalon tub zvogëlohet.

Si punon kjo. Ajo punon në mënyrë që një rrotë vozis ose më mirë një pompë ftohës është i shtyrë nga rripin e ventilatorit dhe qarkullon ujë vetëm brenda motorit kur temperatura ftohës është nën 80 ° C në varësi termostat ka. Nëse kjo është mjaft e ftohtë jashtë, ajo mund të mjaftojë që të lëngshme ftohës qarkullon brenda motorit. Megjithatë, kur temperatura ngrihet mbi 80 ° C termostat hapet dhe lejon nëpërmjet ujit që tani mund të shkojnë nëpër frigorifer dhe cool. Termostat nuk e hap deri në një temperaturë të caktuar e bën motorin më shpejt merr nxehtë dhe kështu zvogëlon veshin ftohtë.
Ka dy lloje të thermostats. Njëri është quajtur bälgtermostat. Ajo vepron si një amortizator gome është pjesërisht e mbushur me eter ose alkool që ka një pikë të ulët vlimi. Në një fund të gjyryk është një valvul bashkangjitur. Kur lëngshme në shakull është formuar ajo është avull i nxehtë hapet valvula.

Lloji i dytë i termostat punon në mënyrë që ajo është e dylli që zgjeron kur ajo merr nxehtë, duke shtyrë një shkop shtytje e cila nga ana hap një membranë gome.

based on 19 ratings Liquid-ftohur motor nafte motor katër-stroke me carburetor, 2,2 nga 5 në bazë të 19 ratings
Motor Rate Liquid-ftohur benzinë ​​motor katër-stroke me carburetor


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me Liquid-ftohur motor nafte motor katër-stroke me carburetor ose në asnjë mënyrë në lidhje me Liquid-ftohur motor nafte motor katër-stroke me carburetor.

Një përgjigje të "Liquid-ftohur motor nafte motor katër-stroke me carburetor"

  1. Wankel më 2 janar, 2009 at 5:28 #

    "Otto qëndron për emrin e dizajnuesit, një motor Otto është një motor me Pistons duke shkuar lart e poshtë të dyja benzinë ​​apo naftë."

    Parimi Otto kërkon kandelat elektrike që ju nuk e përdorni këtë Diesel motor vetëm i quajtur nafte dhe nuk ka motor ndezjen shkëndijë ndryshe ajo ishte një Përshkruajnë ok.

    Sinqerisht
    Wankel

Koment lëngshme ftohur katër-stroke motor shkëndijë ndezjen e carburetor

« | »