.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Gisht ujë

E vetmja merimangë që i lidhur me të vërtetë në ujë është merimangë uji. Ajo mund të jetë nga 8 deri në 15 mm të gjata. Shumica e kohës mashkull është më i madh se femra. Në latinisht, uji merimangë një emër që është Argyroneta Aquatica.
Ajo mund të shihet konkurrojnë rreth sipërfaqen e ujit të një pellg, por është kryesisht nën ujë. Kur ajo swims i tërë trupi është i rrethuar nga një fshikëz argjendtë ajrore kjo është ajo ku ajo merr emrin e vet latin, për Argyroneta thotë silverspinnerska.

Pamja, Përgjithshëm

Gisht ujë derisa e trupit është ngjyrë kafe të errët dhe të barkut janë gri kafe dhe flokë. Ajo jeton në ujë të freskët apo të njelmët. Kur uji është i rrjedhin nën ujë ka një flluskë ajri argjendtë mbi abdomenin e veçanta flokë, me këtë gisht merr ajrit në ujë si ajo nuk ka gushë. Në sipërfaqe barkut shtresën e ajrit sidomos trashë, ky është vendi ku ajo ka organet e veta të frymëmarrjes. Kjo shkakton merimangë uji kryesisht noton me shpinë të saj poshtë. Sapo njoftimit merimangë uji që ajo është duke marrë një pak të shkurtër në oksigjen shkon deri dhe rinovon flluskë e saj ajrore, bark dalë mbi sipërfaqe. Në këtë pozicion ai mund të mbetet për një kohë të gjatë para se noton poshtë të gjithë përsëri. Duke përdorur fllucka e ajrit të merimangës së ujit të qëndrojnë nën ujë për orë të tëra dhe nganjëherë për disa ditë.
"Ndalur"
Merimangë ujë ndërtimin e një rrjeti horizontal ndërmjet bimëve ujore. Ndërsa puna me rrjetin e shkon deri në sipërfaqe dhe Rinxjerr një fshikëz e ajrit pas tjetrit, dhe i vendos ato nën neto, si duke marrë poshtë me këmbët e prapme. Përfundimisht, ky rrjet mund të jetë formë e një mbushur me ajër zile. Ora në lidhje me madhësinë e një arre të shpenzojnë merimangë e ujit më të madhe të kohës së tyre.
Dietë e tyre
Dietë gisht ujë përbëhet nga insektet, krustaceve të vogla, insektet ujore apo marimangat, ajo merr një të mbajë ose duke përdorur rrjetet e tyre shtrihen nga foleja, apo më shumë përpjekje për të kapur ato në katin e detit. Femrat zakonisht marrin pre në fole, ndërsa meshkujt dhe fëmijët të hanë atë në vend.

Shtim

Riprodhimi zhvillohet nga gati prilli deri në gusht. Në fillim të kësaj periudhe fillon meshkuj
endje një fole të veçantë për femra dhe vezëve. Kjo është shumë e trashë dhe më e madhe se një qëndrim të zakonshëm.
Konceptimi mund të ndodhë si kjo:
Mashkull depërton në qëndrimin e femrës dhe të depërtojnë pastaj hiqni femër nga foleja, dhe jashtë folesë merr një rrotull të dhunshme. Kur femra është i lodhur i lojës swims atë përsëri në folenë e saj, mashkulli ndjek kursin për. Dhe tani është konceptim ndodh. Në të kundërt, në qoftë se femra është mating gatshëm tregon atë me llojin e këmbët e para dhe nuk mund të shtrydhur, mbrojtësit meshkuj do të dinë shpirtin nga foleja dhe gjej një tjetër. Vezët mund të ruhen në fole, por për pjesën më të madhe ata janë në një "äggbo" veçantë vetëm nën sipërfaqe, ku femrat kanë tendencë të mbetet siç ka hedhur vezët e saj. Fëmijët nuk do të largohet asaj "të qëndrojë" deri një muaj pas vizim, sepse është vetëm kur flokëve fëmijët 'ose leshi rritur të qartë. Fëmijët fillojnë menjëherë të përpiqet për të ndërtuar të vogël "orën" e tyre.

based on 2 ratings Ujë Spider, 1.8 out of 5 bazë të 2 ratings
Merimangë Shkalla e ujit


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me gisht ujë ose në asnjë mënyrë në lidhje me merimangë ujit.

Koment gisht ujit

|