.com

Shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Bimët rreth nesh

HYRJE

Zgjedhja e bimëve në detyrë ka qenë në zonën ku unë jetoj. Zona përreth ka rezervë Delsjö me shumë të llojeve të ndryshme. Disa lloje Kam zgjedhur në kopshtin tonë.

Specie ka qenë i ndarë në dy grupe kryesore, fanerogameve dhe cryptogams.
Bimëve farë, dmth fanerogamerna nga ana e tij të ndarë në katër grupe:
Herbs, twigs, bar dhe pemë
Sporväxterna, fanerogamerna ka qenë gjithashtu i ndarë në katër grupe:
Mushrooms, clubmoss / mbushet me prenka / ferns, likene dhe mosses

Ndër kërpudha që unë kam zgjedhur më të ngrënshëm, por disa, të tilla si këpurdhë ose Puffball është pangrënshëm nëse ata janë të gatuar si duhet. Disa lule të tilla si tërfili i bardhë është gjithashtu pangrënshëm.

Edhe pse të gjitha speciet që unë kap nuk është i ngrënshëm apo ka disa përfitime të drejtpërdrejta për njerëzit, në mënyrë që ata janë të përfshira në ekosistem dhe të kontribuojnë gjithsesi për të mirën e njerëzimit. Të gjitha bimët, kafshët, etj në natyrë bashkëpunon dhe është i varur nga njëri-tjetri në asnjë mënyrë. Në lajme tha sot ata ndër të tjera. një. stuhia Gudrun, i cili bëri një numër të madh të pemëve prerë, kishte një efekt mbi nivelet e merkurit në peshk. Kjo ishte për shkak të faktit se në disa zona të bimësisë ndryshuar për të marrë kujdesin e emisioneve dhe ndotjes. Mosses që marrin deri metale nuk mund të rritet në mënyrë që merkuri rrodhi në liqene dhe u mor nga peshqit në vend.

Ne njerëzit jetojmë nga natyra dhe produkteve prej saj. Ndonjëherë ne kemi bërë produktet dhe mund, për shembull, mjekësi, ushqim, etj, dhe nganjëherë ne vetëm përdorni atë që natyra ka për të ofruar, fruta, perime etj Ne gjithashtu të marrë karburantit, të tilla si nafta dhe gazi nga të dy bimët dhe nga gropat e shpuara. Nga pylli dhe nga kariera marrim materialeve të ndërtimit, ngjyruesit bimore-rrjedh, vitamina etj

Bimët kanë nevojë për ujë, dioksid karboni dhe rrezet e diellit, por kontribuon nëpërmjet sintezës së saj në prodhimin e oksigjenit. Është quajtur zakonisht rainforests e mushkërive të botës, dhe kur ata janë të korrur dhe të reduktuar në madhësi në mënyrë jashtëzakonisht gjatë këtyre pesëdhjetë viteve të fundit, kështu që kjo mund të ndikojë në të gjithë mjedisin. 1940 duke mbuluar atyre 14 për qind të sipërfaqes së tokës dhe tani ata mbulojnë vetëm 6 për qind! Shkëmbinj nënujorë koral në dete, i quajtur zakonisht rainforests e në sajë të detit për jetën e saj të ndryshme. Një nga sistemet më produktive në botë biologjike. Mijëra specie jetojnë në një ndërveprime shumë komplekse ekologjike. Klima ka ndryshuar shumë. Ka pasur përmbytjet, stuhitë, tërmetet, etj dhe kjo mund të jetë për shkak të kushteve në fshat ka ndryshuar. Ne duhet të mbrojtur natyrën tonë dhe diversitetin tonë, sepse ne kemi nevojë për atë.

Biodiversiteti është ndryshueshmëria brenda specieve, ndërmjet specieve dhe e ekosistemeve në peisazhin. Diversiteti na jep çdo gjë nga ushqimi dhe veshje për mjekësi dhe strehim.
Diversiteti biologjik zakonisht ndahet në tri nivele:
Diversiteti i specieve (shumës dhe shumëllojshmërinë e të gjitha kafshëve të ndryshme dhe bimëve në një zonë)
diversiteti i ekosistemeve (të gjitha speciet brenda një zonë të kufizuar)
variacion gjenetik brenda grupeve. (Kjo ka ndryshime në një specie, të tilla si qentë. Nëse ka variacion mund të çojë në inbreeding të cilat mund të çojë në defekte të lindjes, ndër të tjera. A.)
Për zhvillimet e fundit pesëdhjetë vjet, ekonomike dhe teknologjike që përmirësojnë mbijetesën për një pjesë të madhe të popullsisë. Por, kjo ka ndikuar edhe diversitetin biologjik aq shumë sa që aftësia e ekosistemeve të bëjë përparim tani duke u kërcënuar rrënjësisht. Ka një lidhje të drejtpërdrejtë midis biodiversitetit dhe aftësinë ekosistemit për të ofruar ushqim, ilaçe, energji, etj njeriut. Çfarë dikur dëmtuar ose shkatërruar është shumë e vështirë për të korrigjuar përsëri. Prandaj është aq e rëndësishme që njerëzit të marrin përgjegjësinë e tyre të natyrës, para se ai u bë tepër vonë. Nuk do të jetë brezat e ardhshëm që do të vuajnë për gabimet tona dhe pakujdesisë sonë.

Bimëve farë, fanerogamerna, ata lulëzuar bimët riprodhohen nga fara dhe është si aq shumë tjetër në natyrë është një pjesë e një tërësie. Lule erës që kanë nevojë për ndihmën e erës për të hedhur jashtë sasi të mëdha të polenit. Lule insekteve bashkëpunojnë me insektet. Polen dhe nektar që shkopinj në insekteve dhe i çoi në lule ardhshëm pollinated. Në të njëjtën kohë insekti ushqehet dhe rritet. Ajo, nga ana tjetër, mund të jetë ushqim për një zog që nga ana e tij të bëhet ushqim për një dhelpër. Zogu mund të ketë ngrënë qershi ose si mund të jetë vënë bajgë e tyre në një vend ku një pemë të re mund të fillojë në rritje. Fox është, para se të mund të bien pre e plumbi i gjuetarit, një ekuilibër në natyrë me dre dhe hares në mënyrë që ata nuk do të jetë shumë shumë në një zonë të caktuar.

Dom bimët jo-lulëzuar, cryptogams riprodhohen me spore. Dikush mund të mendoj se shumica e kërpudhave kur flasim për spore. Spore fungale ndryshon nga e bardhë në të zezë, dhe u përhap në mënyra të ndryshme. Röksvampens përhapur ndodh nëpërmjet një "shpërthyese" dhe spore defekt larg si një duhmë e tymit. E kërpudhave ne gjithashtu, përveç ushqimit si droga. penicilinë. Kërpudhave nuk kanë klorofil, ata thith ushqimin direkt nga mjedisi. Mosses që janë gjithashtu kryptogama, nuk ka rrënjë dhe të marrin ushqimin e tyre direkt nga shirat dhe ajri. Kjo i bën ata të reagojnë shpejt për ndotjen e ajrit. Mosses jetojnë shumë herë në një jetë së bashku me stola. Kërpudhat ka nevojë për "gati" ushqim, të cilat ajo merr nga stol. Laven nevojë për lëndë ushqyese dhe ujë, që ajo merr nga kërpudhat.
Ka shumë organizma që jetojnë një jetë të ngjashme së bashku për përfitim reciprok. Organizma të tjerë, si mikroorganizmat e bën përdorimin e madhe për shkak të aftësisë së saj për të thyer ndotësve në ajër dhe tokë. Ndoshta kjo është diçka që ju nuk mendoni për shumë shpesh, por që megjithatë kanë një ndikim të rëndësishëm në mjedisin tonë.

Në natyrë atje gjithë kohës, ky bashkëpunim ka nevojë midis specieve, bimët, kafshët dhe njerëzit. Diversiteti biologjik në Tokë është rezultat i rreth katër miliard vite të evolucionit. Disa lloje janë zhdukur, të tjerët kanë dalë. Ndonjëherë, njerëzit kanë edukuar ose ndryshuar në mënyra të tjera. Kjo vlen për të dy bimëve dhe kafshëve. Biodiversiteti dhe ndërveprimin e llojeve të ndryshme të ekosistemeve është e domosdoshme për jetën e njeriut. Pyjet, brigjet, lumenj, groundwater're gjithë thelbësor për jetën. Nëse do të shkatërrojë plazhe dhe peizazh bregdetar zhduket fidanishteve për shumë peshk. Kur Pyjet janë shkatërruar edhe ndryshon ekuilibrin e ujit. Tani, njohja e kësaj u rrit dhe në ditët e sotme nuk është e copëtuar plotësisht poshtë rrëzojë pyjore. Ajo gjithmonë lënë një pemë disa dhe si për të ruajtur jetën e të tjerëve për të jetuar, p.sh. insektet, qukapikët, etj Ajo ka filluar të punojë tokën me më shumë metoda të natyrës-miqësore.

Ne të cilët nuk mund të punojnë në dhe me natyrë ende mund të ndihmojë për të përmirësuar mjedisin.
Ne mund të përmbahet nga blerja e prodhimeve nga zona të rainforest tropikale. Ju mund të zgjidhni për të blerë ushqime të rritur organikisht. Pastaj ne e dimë se nuk është aq shumë pesticideve të përdorura. Paratë e mbledhura për organizatat që kujdesen për zonat rainforest. Ne vetë mund të shmangur pesticideve kimike. Shmangni blerjen kafshët që janë të edukuar në robëri dhe nuk egër kapur ose ndoshta kontrabandë. Nëse do të blejnë mallra nga turistik kështu që ne e dimë se ajo është bërë distancat e transportit të shkurtër dhe emetimet e jo aq shumë dhe ndotja e ajrit.

Unë kam mësuar se bashkëpunimi ndërmjet specieve, të cilat njeriu nuk mendojnë e ditës, është shumë e rëndësishme për mjedisin tonë, të ardhmen dhe aftësinë tonë për të mbajtur një botë të mirë për brezat e ardhshëm. Ka edhe qenie njerëzore të cilët janë përgjegjës për pjesën më të madhe të bashkëpunimit, jo degradimi i mjedisit pak ...

Në pyll, kam mësuar që unë mund të shoh Ishujt e gjakut nën bredha. Unë njoh mosses ndryshme dhe likenet, dhe unë e di se ata janë të ndjeshëm ndaj ndotjes së ajrit, kur ata marrin një shumë të udhë ajrore e tyre ushqyese. Unë gjithashtu kam mësuar se shumë bimë janë shumë të dobishme për njerëzimin. Ne kemi marrë ushqim, vitamina, ilaçe, karburant, etj Bimët gjithashtu ndihmon me prodhimin e oksigjenit, merr toksina mjedisore, na jep materialeve të ndërtimit etj Unë gjithashtu kam mësuar se disa bimë janë shumë të ndjeshme ndaj ndryshimeve në mjedisin, ndërsa të tjerët janë shumë rezistente. Por gjëja kryesore që kam mësuar është se ne ishim të frikësuar dhe të kujdesshëm në lidhje me natyrën tonë.

based on 15 ratings Bimët rreth nesh 2.8 out of 5 Bazuar në 15 ratings
Rate Bimët rreth nesh


Projektet e ngjashme shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me bimët rreth nesh ose në asnjë mënyrë në lidhje me bimët rreth nesh.

Një përgjigje të "Bimët rreth nesh"

  1. Renee Boto më 15 nëntor, 2011 në 7:59 pm #

    Në preambulën ajo thotë se të dy bimët Spore dhe bimët farë janë fanerogamer!

Koment Bimët rreth nesh

|