.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Virginia Woolf

Virginia Woolf ka lindur në 1882 në një familje të klasës së mesme në Londër, Angli. Prindërit e saj me emrin Leslie Stefanin dhe Julia Duckworth. Të dy prindërit ishin të Viktorias dhe shumë konservatore.
Për të kuptuar shkrimet e Virginia-së, është e rëndësishme të dini kushtet ajo ka jetuar. Ajo ishte vetëm një nga disa fëmijëve në familje (prindërit kishin fëmijë nga marrëdhëniet e mëparshme). Ajo ishte gjithashtu një "ndërmjet fëmijëve", të cilët shpesh nuk janë dëgjuar.
Fëmijërinë e saj ishte shënuar më herët nga të shkruarit dhe të gjuhës aftësitë sepse i ati i saj ishte duke punuar për të prodhuar një fjalor. Me ndihmën e lidhjeve të babait të tij, ajo ishte tashmë një adoleshent shans për të shkruar në gazetën lokale, Hyde Park News.
Nëna Virxhinia ra i sëmurë dhe vdiq më 5 maj 1895, kjo ishte një goditje e rëndë për Virginia. Ajo filloi të marrë dështime nervor dhe babai u bë një alkoolike. Ajo tani ishte gjysmë-motra, Stella, i cili kishte për të marrë kujdesin e familjes, e cila ishte gati të thyej.
Pas disa muajsh Stella u lodhur e duke u kujdesur për familjen dhe i martuar dhe u zhvendos në Firence. Tani ajo ishte Virginia i cili kishte për të marrë kujdesin e familjes së mbetur (babai i tij dhe dy vëllezërit e motrat më të rinj).
1902 godet Virginia Violet Dickinson u bë një shtyllë e Virxhinias që kishte një familje për t'u kujdesur për të. 1904 vdekja e babait të tij nga kanceri. Virginia që rrinte pranë babait të tij për shkak të interesit të tyre të përbashkët në letërsi, kjo u bë vetëm shumë dhe ajo kishte disa dështime dhe bëri përpjekjen e tij të parë për vetëvrasje, por kjo dështoi.
Ndërsa ajo ishte shëruar në Violet, pastaj u zhvendos me vëllezërit e motrat e tjera në Bloomsbury, ku pastaj vetë u zhvendos.
Ajo ftoi shokët e tyre në shtëpi nga Kembrixh, dhe së shpejti të zhvilluara të gjithë gjë në një "shtëpi të hapur" të enjten në mbrëmje. Ishte këta njerëz të cilët erdhën për të formuar boshtin e asaj që quhet zakonisht "Grupi Bloomsbury", një koleksion i intelektualëve të cilët diskutuan çështje të ndryshme.
Në mesin e anëtarëve të grupit ishte Clive Bell, i cili menjëherë e njohur talentin Virginia të jetë në gjendje për të shprehur veten dhe interesat e saj letrare. Ai nxorrën një punë të saj në Times Literary Supplement, diçka që ajo do të vazhdojë për disa vjet.
1905 udhëtoi Virginia me të dashurin e saj të atëhershëm, Adrian, në gadishullin Iberik, një udhëtim që do të bëhet bazë për romanin e saj të parë, Voyage Out.
Një vit më vonë vdiq nga vëllezërit e motrat e saj dhe Virginia vendosur për të lëvizur larg nga vëllezërit e motrat e tyre dhe për të shkuar së bashku me Adrian. Pas disa vite të ndara hëngrën, dhe ajo u kthye në një vëlla, i cili ka jetuar në shtëpinë e vjetër.
Tani vendosi të Virxhinia të përqëndrohemi në të shkruar një roman të ri, ndërsa ajo fituar një jetesë në shkruar artikuj të vogla. Kur Virginia kishte gjetur si financiarisht dhe psikologjikisht bleu saj dhe vëllezërit e motrat e saj një shtëpi në qendër të Londrës. Grupi Blommsbury ishte rritur për t'u bërë një sukses i madh, në mënyrë që ata mund të kenë takime të tyre në një dhomë që ata kishin huazuar nga një prej anëtarëve.
Grupi bashkua Leonard Woolf. Leonard dhe Virginia mori shumë mirë dhe pas njohuri gjashtë muaj liruar Leonard Virginia që janë përgjigjur po.
Më 10 gusht 1912, ajo u martua me Leonard Woolf, dhe ata u zhvendos në një shtëpi në afërsi të qendrës së Londrës. Leonard kishte qenë mirë të informuar rreth avari nervor Virginia dhe pse ajo erdhi si diçka e një shoku të tij kur Virginia ishte përsëri i sëmurë.
Ai ngriti ditë e natë, e mori atë për të ekspertëve, në shtëpitë e të ndryshme, por asgjë nuk ndihmoi. Ajo kishte depresion të thellë dhe dhimbje koke të rënda, nuk mund të fle dhe nuk pranoi t'i hajë. Pasi, kur ajo mbeti vetëm, ajo gjeti qetësues Leonard mbajtur për të, dhe mori pothuajse një dozë vdekjeprurëse të Veronal. Ajo qarkulloi gjatë në rrezik vdekjeprurës, por rikthehet pas magpumpats dhe monitoruar për disa ditë.
Ndërsa Leonard bëri më të madhe të shtëpisë përfundoi Libri i dytë ", natë e ditë" Virxhinia
Ajo përdoret nga rrymë e teknikës ndërgjegjes, ndër të tjera Joyce dhe Rickardson zhvilluara. Virginia mendonin se ata kishin mangësi të mëdha në shkrimin e tyre, duke përfshirë sepse ishin shumë egoist dhe pa të gjitha nga një pikë shumë e ngushtë e parë. Puna evoluar në "dhomën e Jakobit", e cila u përfundua 1921.Därefter ajo filloi të shkruante në "zonjës Dalloway"
Woolf tani kishte lëvizur në Sheshin Tavistock, në bodrume të mëdha ku ata mund të zgjeruar biznesin shtyp tej. Virginia qëndroi në kulmin e karrierës së tij: dy Dhoma Jakobit dhe Znj Dalloway kanë qenë suksese të mëdha, të tilla si "Drejt far" libër mbi fëmijërinë e saj në St Ives.
"Orlando" hapi rrugën për të gjithë ata që kishin menduar se librat e saj ishin të vështira. Ajo tërhoqi vëmendje të konsiderueshme për shkak të botimet gjinore Debati bërë hapa, dhe për herë të parë e bëri ajo dhe Leonard nuk shqetësohen për nëse paratë do të mjaftojë.
Në vjeshtën e vitit 1929 ajo filloi të shkruante në "valët" dhe u përfundua në korrik në vitin 1931.
"Valët" marrë komente me ngjyra të ndezura, si librat e mëvonshme ishin të vështirë të përputhen.
"Vite", të cilën ajo e shkroi për tre vjet dhe shkaktuar shqetësimin e saj të madh, ishte, sipas shumicës së kritikëve nuk janë gati aq i mirë sa librat e saj të mëparshme.
"Tre Guineas", e cila ishte menduar si një vazhdim i "një vend miqësor" i mungonte stilin magjepsës dhe gjallërinë që ka ekzistuar në origjinal.
Kur Virginia shkroi libri i fundit "Mes Akteve" mendonin se ajo nuk ishte e mirë. Kjo është pjesërisht për shkak të kritikave negative nga librat e saj të mëparshme dhe rrezikun se Gjermania do të pushtonin Angli. Ajo dhe burri i saj (i cili ishte hebre) e kishte dëgjuar atë që kishte ndodhur në Gjermani dhe ata vendosën për të marrë jetën e tyre nëse gjermanët erdhën.
Herët në mëngjes 28 mars 1941 Virginia mori jetën e tij nga mbytja veten në lumë ouse.

based on 1 rating Virginia Woolf, 2.5 nga 5 bazuar në 1 vlerësim
Shkalla e Virginia Woolf


Projektet Related shkollore
Në vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë Virginia Woolf, ose në ndonjë mënyrë lidhur me Virginia Woolf.

Koment Virginia Woolf

« | »