.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Great White Shark

Peshkaqen i bardhë, specie e tretë më e madhe në botë peshkaqen. Kjo shpesh ndodh në peshë prej 1,5 ton. Rekord është 3, 312 ton (1948). Ndërsa më e vogël mashkull mund të jetë 5 m të gjatë mund të jetë femra aq kohë sa 8 m. Peshkaqen gjatë të bardhë të kapur në 1835 dhe ishte 13.1 m të gjatë. Në Australi, jashtë Victoria pret që shumica e peshkaqenë në prill dhe korrik, kur ata fished nga anglers. Në SHBA, një sheh peshkaqen më të bardhë në brigjet e New England dhe sjöelefanternas sezonit mating në ujërat Kaliforni. Peshkaqen i madh i bardhë u numëruan si kërcënime për njerëzit për shkak se ata herë pas here të shkojnë për të sulmuar dhe të plagosë ose të vrasin njerëz. Por zakonisht kjo nuk është menduar për të vrarë njerëz.

Ushqim

Peshkaqeni të bardhë, peshkaqen tigër dhe Bull peshkaqeni është peshkaqenë më frikë. Ata janë gjuetarët mirë dhe të shpejtë. Peshkaqenë janë grabitqarët rëndësishme në ekosistemin. Preferuarat madh të bardhë janë vula dhe luanëve të detit. Si një vend i vogël hahet peshk dhe rrezet. Kur ata bëhen të rritur, ata hanë kafshët detare si balenat, vula, delfinët, ton, lundërza detit, breshka detit dhe kafshëve të ngordhura lundrues në sipërfaqe.

I gjallë

Peshkaqeni i madh i bardhë gjendet në të gjitha ujë termik. Ju mund të shihni ato në ujë të cekët dhe të thellë. Ato përfshijnë brigjet e Kalifornisë, Hawaii, Afrika e Jugut, Amerikën e Jugut, Zelanda e Re, Australi, Japoni dhe Afrikën Perëndimore.

Burimet

http://www2.orebro.se/skolor/vasaskolan/al3/djur/vithaj/vithaj.htm

http://www.karelma.com/djur/hajar.html

http://hem.passagen.se/ulla_olsson/

based on 7 ratings Peshkaqeni i madh i bardhë, 2.6 nga 5 bazuar në 7 ratings
Vlerësoni peshkaqen të madh të bardhë


Projektet Related shkollore
Në vijim është schoolwork bëjnë peshkaqen të bardhë apo në asnjë mënyrë në lidhje me peshkaqen të bardhë.

Koment peshkaqen të madh të bardhë

« | »