.nu

Punën e shkollës dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Waris Dirie: Një lule në shkretëtirën e Afrikës

Trajtimi

Waris Dirie ka lindur në shkretëtirë Somali në vitin 1965 Familja e saj ishin nomadë. Kur ajo ishte gjashtë vjeç, ajo filloi të punojë me kafshë roje. Kur Waris ishte pesë infibulerades vjet, könsstymptes Waris. Ajo kishte parë se si motra e saj pësoi kur ajo könsstymptes dhe Waris u bë shumë e frikësuar. Por ajo ende donte për të shkuar nëpërmjet saj, sepse atëherë ajo do të bëhet një "grua". Kur ajo ishte fat Waris grua kështu shprehi cigane (masakrat grua) i organeve gjenitale Waris me një brisk rroje. Pas kësaj ajo qepi plagën, por dukej një hapje të njëjtin diametër si një ndeshje për urinës dhe gjakut menstrual. "Para se unë e dija atë, ajo filloi të prerë në gjenitale. Kam dëgjuar tingujt e një teh shurdhër rrethore mbrapa dhe me radhë përmes lëkurës, "tha Waris. Waris mbeti vetëm në një kasolle për të shërohen. Për shumë vite ajo kishte çrregullime të rënda menstruale, dhimbje dhe të fikët për shkak të gjakut të akumuluar në trup pa qenë në gjendje për të dalë. Kur Waris ishte rreth moshës trembëdhjetë Waris babait vendosur të martohen jashtë Waris me një burrë të vjetër 60 vjeçare. Unë shkëmbyer babai do të marrë dy deve, por në vend të kësaj, ajo iku në natën larg drejt Mogadishu, ku të afërmit e saj jetonte. Ajo vrapoi dhe hitchhiked për ditë, por në fund ajo erdhi atje. Pas një farë kohe ka jetuar me të afërmit e saj si ajo e kuptoi se ajo ishte një rob të tyre. Përfundimisht ajo arriti të bindë një nga xhaxhallarët e saj për të marrë e saj në Londër. Bagazhi i saj i vetëm ishte pasaporta e saj dhe rrobat e saj ajo ishte veshur. Ajo shkoi për të jetuar me familjen e xhaxhait të tij dhe të jetë grua e tyre, deri sa familja e tij pas katër vjetësh do të kthehen në Somali përsëri. Kundër vullnetit të tyre, ajo mbeti pavarësisht ajo mezi mund të flasin fare anglisht. Ajo u zhvendos në me një mik të ri-gjetur në YMCA pasi ajo mbeti vetëm në Londër. Ajo ka filluar punën në McDonalds dhe studiuar. Një burrë iu afrua Waris dhe të kërkuar për të fotografuar atë, dhe pastaj ajo filloi të punojë si një model. Në mënyrë që të marrë një pasaportë britanike në mënyrë që ajo të mund të udhëtojnë nëpër botë dhe për të marrë punë të ndryshme të modelimit, ajo u detyrua të martohej me një burrë anglisht ajo me të vërtetë nuk ishte i interesuar. Ajo përfundimisht përfundoi në Nju Jork, ku u takua Dana, një baterist jazz, dhe ai mori djalin e saj Aleeke. Ajo më pas u largua nga Dana dhe u zhvendos në Vjenë, Austri. Laura Ziv, një gazetar nga revista e modës Marie Claire donte për të intervistuar Waris Waris vendosur për të treguar historinë e gjymtimit të tyre në vend të historinë e zakonshme se si Waris është bërë një model. Ziv u bë shumë i shqetësuar, dhe kur artikull është botuar ajo mori një përgjigje të madhe. Kjo do të thoshte se ajo ishte kontaktuar nga Kombet e Bashkuara me një kërkesë, ajo donte për të ndihmuar ata që të punojnë kundër gjymtimit gjenital femëror.

Gjuha

Mendova se gjuha ishte në rregull. Ajo që unë ndjeva nuk ishte e mirë ishte se në disa pjesë të librit kështu që nuk kishte fjalë mjaft të pista, unë mendoj se kjo nuk ishte aq e mirë. Për këtë ka shumë fëmijë dhe të rinj që lexojnë këtë libër, dhe pastaj ata mund të për shembull të mësojnë fjalët e këqija që ju nuk duhet të bëni. Përndryshe çdo gjë ishte e mirë kam menduar. Ka pasur shumë dialogje në librin, që unë mendoi se ishte mirë. Për shkak se ajo do të jetë goxha mërzitshëm në qoftë se ajo ishte vetëm tekst i thjeshtë.

Autori / Protagonistët

Waris Dirie ka lindur në Somali, një familje nomade. Kjo do të thotë se ata jetojnë në shkretëtirë ku ata lëvizin gjatë gjithë kohës me kafshët e tyre është të ardhurat e tyre kryesore. Ajo kishte për të shkuar nëpër gjëra të tmerrshme në jetën e tij dhe të vendosur për të shkruar një libër në lidhje me të. Në këtë mënyrë, ajo donte për të ndarë historinë e saj me njerëz në botë, për të të treguar se si të tjerët janë duke bërë në botë. Ju merrni të përjetojnë se sa të fortë dhe të qëndrueshëm Waris është pse ajo ka kaluar nëpër gjëra të tmerrshme në jetën e tyre. Waris është i gjatë dhe i pashëm, i hollë dhe ka një çehre të bukur të errët. Mendova menjëherë e Waris. Atë që ajo ka kaluar nëpër të shkojnë direkt në zemër të një. Pavarësisht përpjekjeve për të ndaluar FGM, ajo është ende aq e tmerrshme se kaq shumë vajza të kalojnë nëpër këtë ende.

Njerëzit, brenda / jashtë

Waris përshkruan të gjitha personazhet në libër, por në disa prej tyre ju mund të gjeni më shumë për personazhet e tjera. Ajo thotë se gjërat negative dhe pozitive për të gjithë njerëzit, të tilla si babai i saj. Ai kujdeset për familjen e tij shumë të mirë, kjo është një gjë pozitive, por e keqja është se ai martohet me të gjitha bijat e tij ndaj njerëzve të panjohur të cilët janë shumë më të vjetër se ato. Ajo ndjehet Waris nuk ishte aq i mirë me baba i saj. Waris përshkruan çdo gjë me shumë kujdes, kështu që ju mund të pothuajse të merrni fotografitë e leximit, kam menduar. Waris përshkruan jo aq shumë sa duket është në karaktere të ndryshme në libër, kështu që ju vetë fantasize rreth asaj se si ata shikojnë. Ajo do të jetë më mirë në qoftë se ajo do të përshkruajnë pamjen e tyre më shumë, unë mendoj.

Mjedisi

Në fillim të librit kështu që çdo gjë e luajtur në shkretëtirë të nxehtë të Somalisë, duke përfshirë shkurret. Dielli është aq e nxehtë se ajo pothuajse skuqura çdo gjë duke përfshirë shkretëtirë, njerëz bosh. Por në mbrëmje, u bë e pije freskuese. Waris nuk ishte mësuar në të gjitha në qytetin e madh të Londrës dhe Nju Jork. Ishte një ambient krejtësisht të ndryshme se ajo ishte. Por më në fund ajo u kthye për të.

Si është e strukturuar ky libër

Libri është i ndarë në kapituj. Libri fillon me një parathënie që Waris ka shkruar dhe një fund, ku ajo do të donte të falënderoj të gjithë ata që kanë ndihmuar atë që të bëhet një model. Libri është për jetën Waris, por ka edhe njerëz të tjerë në libër, kryesisht ajo është nëna e saj i cili është me të. Për Waris vazhdimisht menduar të saj dhe ajo më tha për të gjithë ata njerëz të rinj në nënën e saj, sepse ajo ishte një model Waris. Libri bëhet në të kaluarën dhe të pranishëm për të gjithë kjo ka ndodhur tashmë, dhe ajo flet rreth asaj se si jeta e saj ka qenë dhe se si ajo është tani. I gjithë libri është i bazuar në vetë Waris tregon se si jeta e saj ka qenë që ajo ishte një fëmijë për tani, një autobiografi. Libri është më së shumti për atë që ndodh me të gjithë njerëzit, por edhe atë që ata mendojnë për.

Ajo që unë mendoj

Unë jam goxha i kënaqur me librin, një prej më të mirë unë kam lexuar. Por në fund mendova se ishte pak i ngadaltë. Fundi mund të ketë qenë pak më e emocionuese se kisha menduar. Por Waris përshkruan çdo gjë në detaje në mënyrë që ju të vërtetë kuptojnë çdo gjë. Libri është për atë që Waris ka kaluar në jetën e saj, dhe ajo ka pasur sukses. Pasi kisha lexuar një kapitull të kështu që unë nuk ulem dhe mendoj për atë kapitull ishte gati, të Waris kishte thënë gjithçka në sa më shumë detaje të jetë e mundur dhe unë vetëm u bë gjithnjë e më shumë kurioz pas çdo kapitull kam lexuar, sepse ishte vetëm më shumë dhe më interesante. Nuk ka shumë libra që unë jam agjërimit aq lehtë në, por unë mendoj se ky libër, "Një lule në shkretëtirën e Afrikës" është me vlerë leximi. Nëse unë do të vënë një vlerësim nga 1-5 Unë ndoshta do të jap një 4. Nëse përfundimtar ishte më emocionuese atëherë unë do të vënë një e 5. Por ky libër është me vlerë leximi, unë mendoj.

based on 3 ratings Waris Dirie: Një lule në shkretëtirën e Afrikës, 3.3 nga 5 në bazë të 3 ratings
Vlerësoni Waris Dirie: Një lule në shkretëtirën e Afrikës


Related schoolwork
Vijim janë punë e shkollës është rreth Waris Dirie: Një lule në shkretëtirën e Afrikës, apo në asnjë mënyrë në lidhje me Waris Dirie: Një lule në shkretëtirën e Afrikës.

Waris Dirie Koment: Një lule në shkretëtirën e Afrikës

« | »