.nu

Schoolwork dhe ese nga shkolla e mesme
Kërko schoolwork

Ciganët

Fe

Populli ne i quajmë jevgj origjinën në Indi dhe ishte në atë kohë, natyrisht hinduve. Kur Islami pastaj shtrirë gjithnjë e më shumë në Indi veriore ishin të detyruar një numër të madh të njerëzve të largohen dhe të braktisin vendin e tyre dhe fenë e tyre. Në mënyrë që të përparojë, ata kishin për të shfrytëzuar kontradiktat në Islam dhe për të më vonë të mbijetuar dhe për të shmangur persekutimin detyruar të përshtaten me besimin e krishterë. Kjo ka bërë që shumë njerëz në ditët e sotme nuk mendoj se Ciganët kanë një fe, se ata janë ateistë.

Edhe sot mund të njohë proverba Cigane, këngë, lutjet dhe traditat e tjera të besimit hindu, edhe pse këto ciganë protestante apo ortodokse. Zigenargrupperna në vende të ndryshme të krishtera, të tilla si shenjt mbrojtës të ndryshme nga të cilët asnjë miratohen nga Kisha. Ata madje kanë misionet e tyre qeveritare në shembullin Finlandë.

Me zakone

Pastërti

Pastërtia është diçka që Ciganët marrë shumë seriozisht. Unë do të thotë pastërti shpirtërore, si dhe trupore. Abdesi, gjithmonë para se të ulur poshtë në tryezë dhe nëse diçka cookware është rënë, ajo zakonisht është e mjaftueshme jo për të larë atë, por atëherë ajo mundësisht duhet të hidhet. Kjo bëhet domethënë marime, dmth, i papastër, dhe e njëjta vlen edhe për njerëzit, nëse ata kryer një veprim të papërshtatshme, edhe pse sigurisht nuk hidhet. Në raste të tilla, shpjegoi Marime për një periudhë të caktuar kohore. Sipas cigane të gjithë njerëzit e tjerë, që janë ato nuk cigane dhe cigane i quajtur Gaje, gjithashtu Marime. Kjo është për shkak se ata nuk mund të bëjnë dallimin në mes atë që është i pastër dhe atë që është bërë e papastër në të njëjtën mënyrë si vetë jevgj.

Rinj dhe të vjetër janë konsideruar të jenë më të pastër se të tjerët dhe burrat janë si Ciganëve të pastër për shpirtin se sa gratë. Ajo manifestohet në faktin se gratë kurrë nuk mund të jetë më i lartë se sa meshkujt - ato janë konsideruar të infektoj kokën e atij njeriu. Prandaj është gjithmonë gratë që shkojnë shkallët e fundit deri dhe poshtë së pari.

Strehim

Sa për strehimin dhe mënyrën e jetës ka ciganëve rregulla shumë strikte. Shumë nga këto rregullore kanë krijuar tensione në mes të Ciganëve dhe fqinjëve të tjerë. Ciganët janë shumë të zellshëm në përdorimin në dhomë lavanderi. Ata bëjnë atë shpesh dhe të gjatë. Kur ata të lajë rrobat, lani gratë dhe burrat veç e veç, si dhe i ri dhe ato të vjetra. Edhe veshje mbi bel dhe veshjeve poshtë belit larë veç e veç. Disa objekte, të tilla si peshqir dhe peshqire, duhet të lahen me dorë në lavaman. Që të rinj nuk janë të lejuar për të larë apo rrojë në sytë moshuar gjithashtu kontribuon në laundries përdorura më rregullisht. Një faktor tjetër është se i ri dhe i vjetër nuk mund të përdorni të njëjtën banjë - pse duhet të ri të shkuar poshtë në dhomë lavanderi. Kjo vlen vërtetë edhe në mes burrave dhe grave.

Kur për të fjetur ju duhet të bëni të sigurtë që këmbët tuaja kurrë duke treguar në drejtim të frigoriferit ose në depo. As nuk mund këmbët për të qenë pranë, apo pika të, më të vjetër të shtëpisë. E gjithë kjo është për shkak se këmbët janë konsideruar shumë të papastër dhe sigurisht edhe për të moshuarit është konsideruar më të pastër se sa të tjera. Të rinjtë nuk duhet të flejë afër së bashku në sytë e moshuar dhe ata duhet mundësisht të ngjit dhe të veshur para se ajo merr dritën në mëngjes, nëse ka njerëz të moshuar në shtëpi.

Martesë

Lidhur me çështjen e martesës ndryshon gjerësisht midis mënyra të ndryshme grupet Cigane rreth botës. Ne synojmë të marrë jevgjit bëni në Finlandë pasi që ka rregulla mjaft të veçanta.

Angazhimi dhe Dasma është bërë vetëm kohët e fundit mjaft e zakonshme në mesin e romëve. Në të kaluarën, aty nuk ishte. Në fakt, ömhetsbeygelser ka qenë kurrë treguar haptazi në mesin e ciganëve. Nëse dy njerëz mori një simpati për njëri-tjetrin janë mbajtur atë një sekret dhe mënyra tradicionale e njoftuar një marrëdhënie ka qenë gjithmonë për të ikur së bashku. Sipas traditës, do vëllezërit e vajzës përpiqen për të marrë motrën e tij - skenar është i njohur nga shumë histori romantike dhe filma. Removed u martua këtu jevgjit hequr dorë gjithmonë, e ndjen turpin dhe mendoj se të rriturit nuk duhet të vënë veten në. Ajo mbajti çift të kthimit pas një kohe të familjes dhe klanit, nganjëherë jo derisa fëmija i parë tashmë vijnë. Gjatë shtatzënisë ajo mundësisht duhet të mbahen sekret për aq kohë sa të jetë e mundur dhe në BB vizituar motrat e vetëm më të rinj nënën shtatzënë. Pas lindjes, nëna është e papastër për rreth gjashtë javë dhe fëmijën për aq kohë sa ajo merr qumësht. Gjatë kësaj kohe, nëna të qëndrojë larg sa më shumë të jetë e mundur dhe ajo nuk ha të njëjtat enët si pjesa tjetër e familjes. Duke folur rreth seksit apo ndonjë gjë që ka të bëjë me seksin me njerëz të tjerë se familja nuk është i përshtatshëm. Për këtë arsye, është e pahijshme që të pyes për moshën e fëmijës, dhe fëmijët janë të mësuar për të thirrur prindërit e tyre me emrat e tyre të parë, mos i thoni nëna apo baba. Në një gruaje mund të shohim nëse ajo është e martuar nëse ajo vesh shami koke, i njohur si Diclofenac, mbështjellë rreth kokës dhe të lidhur zakonisht me një copë bukur e bizhuteri.

Vdekje

Duke folur për vdekjen është të zhvillojë atë, thotë Ciganët. Për të vizituar një të sëmurë është e rëndësishme për të gjitha jevgj. Shpesh është thënë se në qoftë se ai person do të vdes është e rëndësishme që të mos ketë disa punë të pambaruara me të. Në fakt, mund të thuhet se me porosi për të mbledhur rreth një personi të sëmurë më reflekton kohezionin ciganësh mes familjeve dhe ciganëve në përgjithësi. Ajo është gjithmonë shikuar nga të vdekurit - ajo është në mesin e të gjithë ciganëve në të gjitha vendet dhe ceremonive që pasojnë janë të ndryshme në varësi të cilën troskådning ju keni.

Të gjitha veglat dhe rroba që i përkisnin të ndjerit është djegur dhe mundësisht nuk duhet të qëndrojnë në një shtëpi ku dikush vdiq, por ajo nuk është aq e qartë gjithmonë e lehtë për të lëvizur. Të vetmet gjëra që ruajnë kujtimin objekte të tilla si shikon dhe bizhuteri që është kaluar poshtë në familje.

Veshje

Të kostume tradicionale kombëtare janë bërë përdorim më pak të shpeshta në mesin e romëve sotme. Për shembull, Polonia ishte nevoja të kohës së luftës për Ciganët të fshehin identitetin e tyre në mënyrë që të mbijetojnë. Edhe në vende të tjera perëndimore janë përshtatur tapiceri për njerëzit e tjerë dhe përdorni rrobat e tyre tradicionale vetëm në festivalet dhe festat. Në Suedi gra veshin, në festivale, një fustan të gjatë flounced apo pantallona të gjera që mund të qepur e materialeve të ndryshme. Fustan apo bluzë mund të jetë prerë të ulët dhe zakonisht kanë sleeves të shkurtër, dhe gratë e martuara kanë, siç e përmenda më parë, një Diclofenac rreth kokës. Të gjitha ngjyrat mund të përdoret me përjashtim të zezë, që simbolizon zisë dhe për këtë arsye konsiderohen të papastër.

Në Finlandë, megjithatë, e përdorur funde zi kadife. Kjo është për shkak se kur ajo mori dimra shumë të ftohtë në Finlandë në 20-30 shekuj filloi të sillte funde leshi me leckë të zezë kadife. Gradualisht u bë e pantallona të gjera aq i plotë i mbuluar me këtë pëlhurë. Nëse ju doni për të nderuar më të vjetër ju duhet të veshin kostum e tyre tradicionale. As nuk duhet të veshin make-up, të prerë flokët e tyre ose bojë atë. Njeri i veshur me flokët me gëzim në braids ose le të tërhequr atë.

Burrat, veçanërisht në Finlandë, për fat të mirë do të mbajnë pantallona të gjata dhe çizme dhe jelek nuk janë të detyrueshme. Ndër zigenarmän tjera kanë tapiceri humbur kuptimin e saj dhe në ciganëve të rinj sot kjo është më shumë një çështje e pastërtisë dhe komoditet sesa traditës.

Rregullat ligjore

Ciganët suedeze dhe jo-nordike kanë vet "gjykatë" e tyre ku ata mblidhen për diçka që ata e quajnë krizën dhe kjo e prekur vetëm punët e brendshme të tilla si pabesi, divorc, fyerjeve apo sjellje të pandershme. Në veprime të drejtpërdrejta kriminale apo ngjarjeve të tjera që kërkojnë atë si një kthehet natyrshëm në polici ose autoritetet e tjera - të ketë ekipin e saj vet nuk ka. Herë të nevojshme si një ndëshkim për atë që ligji i zakonshëm dhe morali cigane dhe traditë përshkruan. Kur dikush e quan të emergjencës zgjedhur disa ciganë jashtë të jurisë, apo këshilltarë si ato janë quajtur. Kjo është një shenjë e nderit. Gjykimi ka tendencë të jetë mirë ose që marime shpjegoi për një periudhë më të shkurtër apo më të gjatë kohore dhe pastaj përjashtohen përkohësisht nga Komuniteti. Pas krizës, njerëzit mblidhen për festën e pajtimit.

Në Finlandë, këto nuk janë të emergjencave, u mblodhën këtu ndonjëherë në tregjet dhe diskuton problemet e paraqitura. Nëse ju bëni ndonjë gjë e papastër nuk mund të humbasin prestigjin dhe reputacionin e tij brenda grupit të tyre. Nëse dikush bën diçka si kjo, ai tërheq turp jo vetëm për veten por edhe Restan e familjes së tij. Grindjet e familjes ose "blodshämnder" gjithmonë ka qenë dhe është ndoshta një degjenerim të vjetra doganave.

Krimi ndodh në jevgj, por nuk është specifik për ciganë - kjo domethënë nuk është më e madhe se ajo e grupeve të tjera etnike.

based on 86 ratings Ciganët, 2.2 out of 5 në bazë të 86 ratings
Vlerësoni Ciganët


Related schoolwork
Vijim janë projekte shkollore që kanë të bëjnë me ciganëve apo në asnjë mënyrë në lidhje me ciganëve.

15 Përgjigjet për të "Ciganëve"

 1. miki në 11 dhjetor 2008 në 11:22 #

  I neveritshëm vetëm theksojnë se ju jeni gabim me Ciganët tona bänemninh ajo është shumë e pasigurt ku bën atë fjalë dhe çfarë do të thotë në qoftë se ajo është negativ apo pozitiv unë nuk e di, por unë måtsäter mua attt duhet lindi disa popujt me çdo fjalë të para së gjithash gjobë jo në gjuhën tonë rome por nëse atje ndonjë fjalë në gjuhën tonë, është e rum apo rome kuptimi dhe fjala ne duhet të PPT përfaqësojnë kombi ynë, njëjtë si tilexempel ju suedezët se atje fjalët et i quajtur suedisht dhe kvinan njohur si gjuhën suedeze si vetë-evidente, ju keni tat se emri për të përfaqësuar kombin epokës dhe të vetë-identifikohen ju flas suedisht si ne Rome apo Romani folur rome,
  por ju nuk skule të jetë i lumtur në qoftë se ju kishte qenë kalade si komb vikingët
  edhe pse ajo i takon historisë epokës së fäörsta ajo nuk është e populert për tifozët e vikingët dytë por nuk është më, dhe Tyver të ngazëllyer të gjithë që të ketë kaq shumë paragjykime rreth nesh arixhinj romë që atje është e tifozëve nuk është më kanskee para se dyqind vjet më parë, sepse ju kalade kështu por sot ata jetojnë si çdo tjetër normal meniskor Baqra ata marrin shans dhe pronat e keni përshkruar ato atje për Posts ju nuk mund të marrë dy tre familijes jetën private dhe pastaj të gjykojnë ose përshkruajnë një komb që është krejtësisht e gabuar një shembull Svenson Askush nuk është i martuar me dy fëmijë upfostrar fëmijët e tyre në të djathtë të satelitit të mbetet me gruan e tij të dashur për 60 vjet dhe vdes i lumtur
  Svenson Nuk ka dy remarries 6 herë skafar fëmijën nga çdo zvarritje duke u përpjekur për të mislukad upfostra fëmijët e tyre të bëhen flytar 60 vjeç barnena shtëpi ai BLR vetëm dhe fillojnë të ndihen keq
  Svenson Nr 3 flytar nga Suedia të udhëtojnë në një vend tjetër të tipit Tajlandë jetojnë gjatë gjithë ulem jeton jashtë vendit dhe poshtë ai merr të vjetër, ai do të kthehet në Suedi
  Kështu unë ulëta, përshkruani ku UPE është jeta private se njerëzit jetojnë në Suedi, por ju skule nuk ishte i lumtur në qoftë se unë e kishte dënuar popullin suedeze pas kësaj,
  edhe në qoftë se njerëzit e bukura që jetojnë pozitivisht dhe madje edhe njerëz që jetojnë negativisht
  PPT ishte krejtësisht shpresa e gabuar ju nuk merrni zemëruar apo iriterad i Postimeve tim konsensus është që ju duhet të uppfata dhe të shkruajnë drejt në meniskor MVH miki

 2. vajzë në 16 dhjetor 2008 në 11:47 #

  ku e keni marrë një si atë informacion ??? Ajo duhet të jetë 200 vjet të vjetra. Unë jam një cigan por nuk e di çdo të asaj që ju shkruani. Një e pazakontë pak që të jetë veshje Brana dhe strehim, dhe se në qoftë se i pastër dhe Gadjo ... ku e keni gjetur se çdo gjë si kjo, ju jeni i sigurt se ajo është në lidhje me jevgj ju shkroi ?? cila ngadalë sepse ajo duhet të jetë info shumë të vjetra që ju keni.

 3. Chey më 13 mars 2009 në 13:47 #

  vajzë :, atëherë ndoshta është se në gjyshërit tuaj të mëparshme e bëri ata të vënë të gjitha traditat o rregullave mënjanë, dhe përshtatet me vendin ku ata jetojnë. pjesërisht, unë mendoj se është një turp kur dikush bëhet shumë i përshtatur për të gadjes . në qoftë se ju jeni rum, ju duhet të shihni dhe vëreni atë, ajo do të jetë ndryshe nga të gjitha të tjera :) Megjithatë, është shumë, shumë e vërtetë për të informuar Marma tion është kurs i vjetër, nuk është traditë origjinal ne po flasim për, por ende andvänds traditë këtu dhe atje, kjo varet se si i saktë njeri Ai e kishte rritur, si unë për shembull. Unë kam mësuar një traditë që i vogël, por është zgjedhur që të shkoni për të apo jo. tani në këtë pozitë ka rënë larg një pjesë të madhe të traditës. për shkak të djalë tim nuk është rum. Që me të vërtetë nuk është e mirë, ju nuk duhet të përzihen me rum o gadje..det Mos përzierje shumë, ajo i jep konkluzionin se shpejti harruar atë që Roma është, dhe çfarë do të thotë të jetë atje. Gjë pas vdekjes është sant..kanske nuk të djeg një shtëpi saktësisht, ata nuk mund të bëjnë në Suedi, për shembull, o unë nuk mendoj se dikush ka bërë.
  Por si veshje, këpucë, dhe gjëra të tjera janë djegur pasi vdekur. Kjo tha, shikon o bizhuteri është e trashëguar.

 4. Romni më 15 prill 2009 at 6:16 #

  Përshëndetje.
  E pra, çfarë autori përshkruan se duhet të djeg gjërat të vdekur të tilla si rroba në të vërtetë të saktë. ajo nuk është informacion historik por të cilat tani janë aplikuar më. Arsyeja pse ajo do të djegë rrobat milled dhe sendet personale të ndjerit ishin se çaji x ajo nuk do të bjerë në duar të "gabuara", dmth x çaj të gadje. Me ne është në mënyrë që gjeneratat e ardhshme të ndarë rrobat dhe duke u përpjekur åtminstonde "shkuar" në këto diku në mënyrë që kjo e fundit mund të hidhen ellr kështu. Por nuk është aq shumë sa që ndryshojnë në mesin e grupeve të ndryshme rome kështu që është e vështirë për të prodhuar informacion që aplikojnë për të gjitha komunitetet rome. Shumë shumë e më lart është e vërtetë në të vërtetë shumë e mirë në shumicën e grupeve rome, megjithatë. Feja në anën tjetër është diçka që të gjitha grupet e romëve (ose të paktën shumica) e ka kryer me të gjithmonë. Perëndia dhe besimi, spiritualizëm, dhe si e kanë karakterizuar gjithmonë romët. Edhe sot. Për ta quajnë veten ateist është një turp të romëve. Benämninger cigane origjinë në "artzinganos" greke, që ata të quajtur një grup magjistarët në Greqi. Roma është emri që ne kemi në veten tonë, homologu juaj është "suedez".

 5. litar më 16 prill 2009 at 9:15 #

  Kam lexuar një libër ku a bisedimet cigane grua rreth jetës së saj, të afërmit e saj dhe traditat e tyre, rregullat, etj Unë mendoj se ajo që është shkruar këtu dhe ajo që kam lexuar në librin është tërësisht

 6. ELMIJE më 30 tetor 2009 në 11:11 #

  Unë vetë Ciganët por asnjë nga deta stamer ME OSS.VI Ciganët urrej QE NUK çrregullt dhe sende .HOS NE DO GJITHMONE KENI STÄDAT.OCH ne nuk kemi Sarajevës me flluska NUK KENI CFARE JU DUA ON POR ne jemi gjithmonë FINE Dress kështu që ne mund ASNJEHERE OUT NËSE JEMI vesh FINE çështje KU NE DO SHKONI

 7. Natasja (finlandez Roma) më 24 nëntor, 2009 at 22:03 #

  Hey! Se jo të gjithë janë dakord në atë që ju shkruani ndoshta varet në masë të madhe që ju përshkruani traditat finlandeze rome, zakonet dhe kulturën. Në vdekje ne djegur rrobat e të ndjerit, pëlhura në shtëpi, etj ose bizhuteri, ju do të mbani. Çdo gjë është përmendur në tekst të pastër / ndeshje ndyrë në 100 për qind. Pastërtia shpirtërore + jashtme. Shkrimtari përshkruan saktësisht se si për të larë pëlhura dhe si të bëjë lavanderi! :) Megjithatë, jo të gjithë e njohin veten e tyre ndoshta për shkak të të gjitha vendeve rome nuk kanë të njëjtat sjellje o përdorim. Në thelb (unë mendoj), ne të gjithë e kishin të njëjtat rregulla themelore. Për disa grupe janë zhdukur pothuajse plotësisht, të tjerët janë të vështirë në disa. Ne njerëzit finlandeze rome janë shumë të vështirë për rregullat dhe mrekulli në përgjithësi kur ne shohim dallimet të dukshme nga romët tjerë. Teksti juaj duhet të keni kredi të madhe për! Të gjitha faktet që i mirë!

 8. gitanan Örebro më 10 janar, 2010 në 04:57 #

  mut huh bërë mirë i ee Ciganët vetë finlandez dhe shkrimi është vetëm e drejtë e drejtë për të shkrirë kohë nuk överdrivde

 9. milajah më 12 tetor 2010 në 01:45 #

  Unë të e Oxa ciganëve finlandeze, të gjithë atë për të drejtën tonë të kulturës. i mirë që ka njerëz që shkruajnë poshtë sende kështu që gadjes mësoni pak për kulturën tonë.

 10. Jago më 5 nëntor, 2010 at 12:28 #

  Çfarë ELMIJE përmend STEMMER në 100% Unë jam gjithashtu Ciganët dhe çfarë të flasim shumë për ekzistencën e shefave cigan dhe mbretërve, nuk është e vërtetë dhe nëse po, kush janë ata? .
  Nëse me të vërtetë do të thotë do të jetë në sådanna remerna do të mbajë kulturën e tyre dhe nuk le fëmijët e tyre abuzuar drogë ose të ndërhyjnë me drogë mbi huvetaget !!!.
  2 është se romët kanë shitur kulturën e tyre për shkak të artikujve të parave; kontribuon në shoqata dhe klube të cilat janë vetëm një mantel për të treguar se ju jeni të ndershëm.
  Förfödrar ynë Vjetër tha jo për të mësuar njerëzit utomståande romë për atë që do të mbahet InnAbout romëve dhe gjithashtu të mos publikojë kulturën rome, por e gjithë kjo është demonstruar në të gjitha gadje siç themi ne.
  E gjithë kjo për shkak të parave, ajo e ka bërë libra, rome fjalorë fjalor. Situata Idags, ka suedezët dhe gadje tjetër që është më e mirë se Roma fëmijëve tanë, pse nuk mësojnë fëmijëve të tyre kulturën që paraardhësit tanë të na mësuar. Ne nuk guxonte thonë imot prindërit tanë i keq apo i mirë. Ne u ul në heshtje dhe tha jo. Të rinjtë tanë sot betohem dhe të luftojnë kundër nesh, dhe ne nuk guxojmë të përmend asgjë për atë kur është e gjatë me ne.
  Pyes veten se si dreqin ju mund të flasim për kulturën rome KUR POR INTTE mund të mbani atë.

 11. Daniel më 9 dhjetor 2010 në 03:02 #

  "Krimi ndodh në jevgj, por nuk është specifik për ciganë - kjo është pikërisht jo më e madhe se ajo e grupeve të tjera etnike."

  Kjo ishte ndoshta dumbest gjë që unë kam lexuar ndonjëherë.

  Së pari, ajo shkon pa thënë se krimi nuk është saktësisht sa e përhapur në të gjitha komunitetet. Nuk ka absolutisht asgjë për të sugjeruar atë - pretendim është krejtësisht e paarsyeshme.

  Për më tepër dimë të gjithë se Ciganët janë shumë më kriminal sesa mesatarja suedez. Hidhni një sy në çdo Institutit suedez dhe krahasoni përqindjen e ciganëve në të cilat përqindja e ciganëve në popullatën në tërësi, dhe ju do të shihni për veten tuaj atë që një e madhe mbi-përfaqësim ata qëndrojnë për të.

 12. Suedisht më 11 janar 2011 në 19:50 #

  Ciganët ...... unë kanë përvojë të Ciganëve dhe njerëz trickiest nuk janë këtu në Suedi kanë mundësinë për të jetuar një jetë normale, por ata vazhdojnë të vjedhin, të jetojnë në mirëqenie, është e mirë në krijimin e segregacionit, i poshtër, krimit ku ata jetojnë ... ..
  [Koment nga skolarbete.nu]
  Më pëlqen ngarje skolarbete.nu është një i huaj. Si një i ri gjithmonë është thënë se të huajt vetëm përdor Suedinë. Vitin e kaluar kam paguar gati 800.000 në taksa. Para se të tërheqë të gjithë të huajt / Ciganët e / turqit, etj mbi një avantazh dhe në të njëjtën kohë besoj se të qënit mjete suedeze që të jetë e shenjtë kështu që ndoshta ju duhet të pyesni prindërit tuaj se sa të dhëna ata kanë marrë gjatë viteve. I guess Unë kam paguar familjen tuaj dhe kontributet e familjes suaj shumë herë gjatë. Unë nuk e pëlqen njerëzit që të shfrytëzojë të komunitetit, të huaj dhe suedezët. Fun e saj të gjithë është që ata të cilët u ankuan për të huajt më kur unë kam qenë në shkollë janë ata që sot janë në përgjithësi alkoolike më i varfër dhe më. Ankesa juaj është për mua shenja që janë të pakënaqur me veten. Është e lehtë për të filluar kërkimin faj me të tjerët pastaj.

 13. Fatima më 14 Maj 2011 në 23:50 #

  Hey të gjithë mund të kenë mendimin e tyre për romët por romë le të vendosë se si ne duam të jenë të kalade dhe finlandez romët ndihen përsëri në tekst do të jetë mirë në qoftë se ajo thotë se kjo nuk është për të gjithë romët, ju lutem mos tërheq të gjithë romët mbi një krehër ne jemi të gjithë të ndryshëm dhe ju duhet Huh respektuar për atë që ata är.Låt të jenë fëmijët të ndjehen të barabartë me të gjithë jo si ne na njihte dhe e di se ne ende të marrë ndryshme.
  Nuk është një poemë rome që shkon si kjo kur översääter fjalë rome:

  Unë jam njeri si ju,
  nga mishi dhe gjaku
  Unë shkoj t'ju
  I hani ju
  Unë qesh si ti
  I gråtter ju
  Unë ju urrej
  dua
  Unë jam njeri si ju!
  Thanks LIDHUR ME GJITHA Fatima

 14. Ake Malmros më 3 mars 2012 në 21:18 #

  Gjë që krimi nuk është i lartë në mesin e cigan është e gjitha e gabuar.
  Një mit.
  Pyetni ndonjë oficer policie.

 15. Lenita më 9 mars 2012 në 10:30 #

  Përshëndetje. Unë jam një Ciganët finlandeze dhe unë kurrë nuk kam dëgjuar prej tyre djegur rrobat pas dikush vdiq ... Bizhuteri dhe shikon dhe sende, ajo është e trashëguar, ajo ka qenë ndoshta ndodh për disa qindra vjet. Që nga ajo atje me shami, nuk është për shumë prej nesh ciganëve, mund të shkruani në gjuhën arabe ose stuff like that .. Dhe ne kurrë nuk kanë qenë Hindusët ose muslimanët .. Dhe në qoftë se ne martohen, ne nuk kemi asgjë në kokën tuaj, ne vetëm pantallona të gjera . Disa Ciganët nuk më pëlqen funde se ne Ciganët finlandeze. Disa veshje si zakonisht. Ne janë ose të krishterë, ose kështu që ne nuk besojmë fenë askujt. Ne Ciganët finlandeze nuk shkaktoj vdekjen nga të vizituar atë. Unë vërtetë nuk e kuptoj se ku ju mori të mbajë informacionin tuaj, por kjo nuk është mjaft e drejtë. Unë vetë jam 16 vjeç dhe unë kurrë nuk kam parë në jetën time një cigane për të pasur një vel mbi kokën e saj.

Koment Ciganët

« | »