.ну

Сцхоолворк и есеји из средње школе
Тражи сцхоолворк

Фрухе Лебенсдауер Алберт Ајнштајн

Ајнштајн рат у Улму, Немачка Март 14, 1879 родилса. Муттерсубстанзен Ајнштајн, дие ницхт беобацхтенде Јеврејин рат, зоген вон Улм нацх Мунцхен ум, Ајнштајн алс еин Кинд рата. Дас вар дие Фамилие Гесцхафтсгрундлаге Херстеллунг дер електрисцхен Теиле. Алс дас Гесцхафт, 1894, Дие Фамилие верлиеß, дие нацх Маиланд, Италија версцхобен вурде. Диесмал ентсцхиед сицх Ајнштајн Званични Сеине Деутсцхе Стаатсбургерсцхафт абзутретен. Иннерхалб еинес Јахрес ноцх, охне Средња Сцхуле Ајнштајн дурцхгефухрт зу хабен, еине Пруфунг верлиеß, дие ИХМ ерлаубт хабен вурде, еинен Билдунгсвег аусзуубен фухренд зу еин Диплом алс Електроингениеур дер Сцхвеизер Бундесфацххоцхсцхуле. Ваш вербрацхте дас фолгенде Јахр у Нахе гелегенем Арау дер Безиркссекундарсцхуле, ВО сте Аусгезеицхнете Лехрер унд Ерстклассиге Теилдиенсте ин дер Пхисик геноß. Вон Ајнштајн чешаљ 1896 Зур Швајцарске Бундесфацххоцхсцхуле, где градуиерте, 1900 алс Секундарсцхулелехрер Матхематик унд Пхисик зуруцк.
Нацх звеи Јахрен ерхиелт а Пфостен еинен им Швицарски уред за патенте у Берну. Дие патент Буроарбеит бенотигте бесондере Ауфмерксамкеит Ајнштајн, абер, вахренд ес дорт (1902-09) а бесцхафтигт вирд, еине дер Стрецке ерстаунлицхе објављивање ин дер Пхисик тхеоретисцхен дурцхфухрте. Ин ден меистен Фаллен вурден диесе уговору у унд охне сеине Ерсатззеит Нутзен дес нахен Контактес ентведер виссенсцхафтлицхен Литератур- с или Тхеоретикерколлеген гесцхриебен. Ајнштајн легте Еинс сеинер виссенсцхафтлицхен Папиере Беи дер Университат Зурицх од Еин, ум еинен докторирао 1905. године зу ерхалтен. 1908 сцхицкте а Еин Звеитес од Хартија Зур Университат Берн и вурде еин Дорт предавача. Дас фолгенде Јахр Ајнштајн емпфинг еине Периодични Верабредунг ас Теилнехмерпрофессор од Физика дер Университат вон Цурих.
Бис Ајнштајн у 1909 вурде алс деутсцхспрецхендем Европа фухрендер Виссенсцхафтлицхер Денкера признао. Ин дер сцхнеллен Реихенфолге хиелт ваш професор бродови ан дер Деутсцхен Университат од Прага унд ан дер Сцхвеизер Бундесфацххоцхсцхуле. 1914 руцкте скочиш престижна унд гут-најбоље плаћају Пфостен, Еин тхеоретисцхер Пхисикер у зентралем Европа заустави коннте, професор сам Кајзер Вилхелм Геселлсцхафт ин Берлин вор.

Неуере Лебенсдауер

Алс Бритисцхе Еклипсеекпедитионен 1919 Сеине ворхерсаген убер дие Аллгемеине Тхеорие дер Релативитат бестатигтен, Ајнштајн вурде вон дер популарен Прессе бомбардиерт. Личние абгефеуерте Аллгемеине Пхантасие ауцх дер Етхик Ајнштајн. Ајнштајн, дер, Нацхдем ес по Деутсцхланд 1914 зуруцкгеганген Хатте, ницхт фур деутсцхе Стаатсбургерсцхафт виедер анвендете, рат еинер Нур еинер Хандволл Деутсцхер Професори, дие еин пацифиста блиебен унд ницхт Криегзиеле Деутсцхландс унтерстутзтен. Нацх дем Криег алс дие победник Вербундетен суцхтен Деутсцхе од Виссенсцхафтлер је Међународни Ситзунген аусзусцхлиеßен, блиеб Ајнштајн - Еин Јуда, дер мит еинем Швајцарски Паß Реист - Еин Деутсцхес аннехмбарес изасланик. Политисцхе Ансицхтен Ајнштајн, пацифиста Да Еин унд еин циониста геген ихн дие конзервативци у Деутсцхланд Лочер фото етилен, дас ихн еинен издајица и еинен побеђен еинбраннте. Дер аллгемеине Ерфолг стиммте Сеине Теорије дер Релативитат ервахнтен дивљак Ангриффе да Званзигер Јахрен дурцх дие против Семитицпхисикер стеифер Јоханес и Филип Ленард, мушкарци убереин, дие Нацх 1932 версуцхтен, еине согенаннте Физика Ариан ин Деутсцхланд зу ерстеллен. Гераде вие ​​дие умстриттен Теорије дер Релативитат фур венигер флексибилан гекуммерте Пхисикер ауфгедецкт вирд Унтер ден Умстанден блиебен, дие Ауфнахме еинес Еинстеин Нобелпреисс 1921 умгебен - зугеспроцхен ницхт фур Релативитат Абер фур Арбеит Сеине 1905 убер ден пхотоелектрисцхен ефекат.
Мит дем Анстиег од фашизма у Немачкој, Ајнштајн версцхобен, 1933 у Дие Сједињене Државе и верлассен сеинем пацифизам. Ер стиммте видерстребенд убереин Дарин, дасс Дие неуе Дрохунг Крафт дурцх дер Арме унтен хиндурцхгефухрт муßте верден. У то тхис Контекст сцхицкте Ајнштајн их Прасидентен Франклин Д. Роосевелт еинен Бриеф, 1939 дер дрангте, дасс дие Сједињене Америчке Државе ускоро фахрен, еине атомску бомба цу ентвицкелн, Бевор Немачка. Дас Зеицхен, бестанден вом Еинстеинфреундловен Сзилард, рат Еинс од Виелен, дие звисцхен им Веиссен Хаус унд дем Еинстеин аусгетаусцхт вурден, унд ес зур Ентсцхеидунг Труг зур Роосевелт Цапитал беи, дас је Менхетн пројекта вурде.
Дакле, виел ерсцхиен ваше Зур Оффентлицхкеит вие еин Меистер дер унпопуларен Урсацхен, дие Зентралеинтерессен Ајнштајн, дие иммер ум Физика ротиерт вурден. Ам Алтер вон 59, как другие Тхеоретисцхе Пхисикер тренутно лангем урспрунглицхе Виссенсцхафтлицхе Форсцхунг верлассен хабен вурден, ерзиелте Ајнштајн унд сеине Митарбеитер Леополда Инфелд Банесх Хофман унд еин Неуес ин дер аллгемеинен хауптсацхлицхресултат теорију Релативитат.
Бис Дас Енде еине сеинер Лебенсдауер Ајнштајн вереинхеитлицхте Фелдтхеорие суцхте, хингеген дие Пханомене Гравитација унд дер вон еинем дес Електромагнетисмус Сет Глеицхунген берецхнет верден коннтен. Нацх 1920 једоцх беим Беибехалтен од Релативитат ас грундлегендес Конзепт, Тхеоретисцхе Пхисикер Ауфмерксамкеит ауф дие мехр Тхеорие дер Куантенмецханикер рицхт етилен, вие од Макс Планк, Нилс Бор, Вернер Хајзенберг унд андере и Неуере Геданкен Ајнштајн аусгеарбеитт гинг еин вениг вернацхлассигт фур Декаде. Диесе Аббилдунг мржња неуерен Јахрен геандерт. Пхисикер бемухен сад, сицх мит Тхеорие Релативитат Ајнштајн Куантентхеорие ин еинер Тхеорие "вон аллес, миттелс" солцхер у ВИСОКОГ Оцена хоцхентвицкелтер матхематисцхер модели вие супер стринг теорије зу комбиниерен.
Зеитзеиле дес Лебенс Ајнштајн

1879: Алберт Ајнштајн вирд зу Херман Ајнштајн гетраген (ФЕАТХЕРБЕД
Веркауфер) унд сеине Фрау Паулине у Улму, у Немачкој.

1884: Хм диесе Зеит емпфангт компас Алберт сеинен ерстен,
Бегинн сеинер Поиск, ум дие Велт Натурлицхе нацхзуфорсцхен.

1889: Алтер 10, Алберт Поставља се дар Програм унд дер Селбстаусбилдунг
лиест тако Виел убер Наука, вие канн вас.

1894: Дие Бевегунг вон Еинстеин Минхен нацх Павиа, Италија и
Алберт, 15, блеибт у Минхену, ум дас Сцхуљахр цу беенден. Алберт
Летзте нур еине Безеицхнунг ауф сеинен Селбст и сеинер Фамилие фолгт по Павиа.

1895: Алберт версуцхт, Средња школа цу уберспринген, Индем сте еинен Еинганг ниммт
Пруфунг зур Швајцарски Политецхник, еине обере Тецхнисцхе Университат, абер вам
верлаßт на кунсттеил. Сеине Фамилие сцхицкт ихн зур Швајцарска Град од
Арау скок беенден вон гимназију.

1896 Алберт градуиерт фон дер Средња школа ам Алтер вон 17 унд
сцхреибт ам ЕТХ (дие Бундесполитецхник) у Цириху еин.

1898 Алберт Верлиебт сицх ин Милева Марић, еин Унгар
Цлассмате АМ ЕТХ.

1900 Алберт градуиерт вом ЕТХ.

1901 Алберт вирд еин Швајцарски хамбургер. Арбеитслосе, суцхт с
фур Арбеит. Ер и Милеватреффен у северној Италији фур еин покушаји.
Милева Сцхвангер вирд. Им Фалл арбеитен Албертентдецкунген Иннен
Шафхаузен, Швајцарска алс дие Пеер. Милева сицхтбар Сцхвангер,
Бевегунген зу Стеин моргенс Рајна, три миља узводно. Бевегунген Милева данн
Мађарска скок Гебен по Ихрем од бебе Гебурт сам Хаус ихрер Муттерсубстанз.
Алберт зиехт нацх Берн ум.

1902: Им Фебруар гибт Милева ихрер Тоцхтер Гебурт, Лиесерл,
Вем сетзтен сие сцхлиеßлицх обен фур Аннахме. Сие ангеблицх
Кранке вирд унд данн версцхвиндет свих ставка од Ихр. Алберт ниммт
Посао им Швајцарска завод за патенте. Херман Ајнштајн кранке унд вирд
Вурфел.

1903 Алберт и Милева вербинден им Јануар

1904: Милева ихрем ерстен гибт Сохн Гебурт Ханс Алберт.

1905: "Аннус Мирабилис" - Вундер "Јахр Ајнштајн": сеинс спезиелл
Теорија Релативитат гетраген вирд. 30. јуна, Ајнштајн, ЛЕГТ сеинс еин
Папиер, "Ауф дем Елецтродинамицс дер бевеглицхен тело" скок Фухрен
Деутсцхес Пхисикјоурнал. Алтер 26, вендет с Сеине Тхеорие дер Массе Графикон
и Енерги и формулиерт дие Глеицхунг Е = мц2.

1906: Ноцх, вохненд у Берну, Фахрт Еинстеин ас Пруфер ускоро
Дас Швајцарска завод за патенте.

1907: Ајнштајн фангт, дие Гесетзе од Сцхверкрафт се спезиеллем сеинем анзувенден
Теорија Релативитат.

1910: Сохн Едуард геборен ист.
1911: Дие Бевегунг Еинстеин нацх Праг, они Алберт Еин Воллес гегебен вирд
Професуром ан дер Деутсцхен Университат Дорт. Алберт ист
сам јунгстен дие Конференз Еинладунг-Нур СОЛВАИ ИННЕН бедиенен
Брисел, дие ерсте Велтпхисикконференз.

1912: Дие Бевегунг Еинстеин нацх Цирих их Алберт гегебен вирд
Позиција алс дер тхеоретисцхен професор Пхисик ам ЕТХ.

1913: Ајнштајн Арбеитет ауф сеинер неуен Теориа од Сцхверкрафт.

1914: Ајнштајн вирд Директор дес Институт Кајзер Вилхелм
у Берлину и професор тхеоретисцхен дер Пхисик дер Университат од
Берлин. Дие Фамилие Бевегт сицх дорт им Април, абер Милева унд дие Сохне
гехен Сие нацх Цирих по 3 мес зуруцк. Дие Сцхеидунгпродеедингс фанген.
Им август фангт Дер ерсте Велткриег ан.

1915: Ајнштајн Фухрт дие Аллгемеине Тхеорие дер Релативитат дурцх.

1917 Еинстурзе и, Нахе Тод, Фалле Ајнштајн Ернст имао кранк. Ер ист
гевартет Зуруцк зу Наздравље дурцх сеинен Ветер, Елса. Ваш вероффентлицхт сеин ерстес
Ауф Папиер космологија.

1919 Алберт хеиратет Елса. Мај 29, пруфт еине Солареклипсе
Аллгемеине Тхеорие дер Ајнштајн Релативитат Арбеитен.

1922: Појављује се Нобелова цена у дер Пхисик фур 1921 зугеспроцхен.

1927 Бедиент 5. Конференз Солваи фангт и Сич ентвицкелн
Грундлаге дер мит Куантенмецханикер Бор.

1928: Ајнштајн фангт ан Сеине Идее еинер вереинхеитлицхтен Фелдтхеорие пурсинг.

1932: Ајнштајн ист 53 унд Ауф дер Хохе потегачама Рухмес. Гекеннзеицхнет алс
Јуда, фангт сте дер Хитзе од нацистичке Немачке зу глаубен.

1933: Гесетзтес плови Алберт и Елза фур дие Сједињене Америчке Државе. Сие рецхнен Иннен АБ
Фур Принстон, Њу Џерси-ВО с Пфостен еинен пм Институт анниммт
Хоцхентвицкелте Студија.

1936 Елса стирбт нацх еинер курзен Кранкхеит.

1939: Велткриег ИИ фангт. Ајнштајн сцхреибт еинен Бриеф зу берухмтен
УПОЗОРЕЊЕ дес Прасидентен Франклин Д. Роосевелт вон дер Моглицхкеит
Здание Деутсцхланд еине атомску бомба и Фармханд од Кернфорсцхунг.

1940: Ајнштајн вирд еин американисцхер Бургер; бехалт Сцхвеизер беи
Стаатсбургерсцхафт.

1949: Вурфел Милева.

1955: Вурфел Ајнштајн дес Иннерен Аусфаллс се Апр. 16

based on 1 rating Фрухе Лебенсдауер Алберт Ајнштајн, 5.0 оут оф 5 на основу 1 оцена
Оцени Фрухе Лебенсдауер Алберт Ајнштајн


Релатед школски пројекти
Следи сцхоолворк бави Фрухе Лебенсдауер Алберт Ајнштајн или на било који начин у вези са Фрухе Лебенсдауер Алберт Ајнштајн.

Коментар Фрухе Лебенсдауер Алберт Еинстеин

« | »